Expres

Aro Palace, de la pierdere, la profit de 35 milioane de lei

Aro Palace, de la pierdere, la profit de 35 milioane de lei

Compania Aro Palace (simbol bursier ARO), care administrează două hoteluri în Braşov, a raportat un profit net de 35,2 milioane de lei în 2023, de la o pierdere de 708.200 de lei în anul anterior, la venituri de 80,5 milioane de lei, în urcare cu 125%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar anual preliminar.

Cifra de afaceri a fost cu 19,3% mai mare de la an la an, de 30,9 milioane de lei, în timp ce cheltuielile totale au urcat cu 5,7%, la 38 milioane de lei.

Recent, Aro-Palace a semnat o scrisoare de intenţie pentru a intra într-un acord de franciză cu grupul internaţional Hyatt Hotel Corporation. Dacă parteneriatul se va concretiza, hotelul Aro Palace Braşov va intra în familia internaţionala de hoteluri a mărcii Hyatt şi ar urma să fie operat sub numele „Hyatt Regency, Aro Palace Brasov” (detalii aici).

Înființat în 1939, hotelul Aro Palace dispune de 256 de camere și apartamente, un spa de lux, baruri și săli destinate evenimentelor de business. Poziționarea hotelului oferă o perspectivă asupra centrului istoric al Brașovului. Hotelul face parte din compania Aro Palace SA, listată la Bursa de Valori București sub simbolul ARO.

Portofoliul companiei include și hotelul Capitol, un hotel cu 180 de camere dotat cu facilități de conferință și 2 restaurante, care trece printr-un proces radical de restructurare și care își va deschide porțile pentru oaspeți la sfârșitul anului 2025 sub marca Mercure Brasov Centre.

Aro Palace are 160 de milioane de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 85,74% de Transilvania Investments Alliance, în timp ce S. Winners First deţine 10,25% din capitalul social. Acţiunile se tranzacţionează în creştere cu 4,2% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 80.000 de lei, arată datele BVB.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button