Expres

Arde țara / Și Brașovul e sub avertizare meteo

Arde țara. ANM a emis mai multe avertizări de caniculă. Astăzi, vizat de un cod galben este sudul țării, în timp ce luni toată România este „colorată”.

Pentru mâine, județul Brașov a fost inclus într-un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Arde țara. „Luni (17 iulie), valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade”, au detaliat meteorologii.

Ei au precizat că în zonele „portocalii” se vor înregistra 37-39 de grade. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

„Valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți (18 iulie) în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar miercuri și joi (19 și 20 iulie) în cele din jumătatea sudică a teritoriului”, au completat cei de la ANM.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button