Expres

Ar putea crește numărul celor care beneficiază de transport gratuit cu mijloacele RATBV / Decizia, la vot

Ar putea crește numărul celor care beneficiază de transport gratuit cu mijloacele RATBV.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor în vârstă, Municipalitatea vrea să crească suma maximă până la care persoanele în vârstă beneficiază de transport gratuit pe autobuzele și troleibuzele RATBV.
Astfel, primarul Allen Coliban va propune Consiliului Local majorarea acestui plafon de venit/pensie de la 2.100 la 3.000 de lei. Totodată, propunerea vizează coborârea vârstei de la care seniorii Brașovului pot beneficia de aceste drepturi, respectiv de la 60 de ani. Odată cu aprobarea acestui proiect, abonamentele pentru seniori vor putea fi utilizate și în zona metropolitană.

„Propun Consiliului Local, pentru ședința de mâine, aprobarea unui set de facilități pentru seniorii Brașovului, respectiv toate persoanele care au împlinit 60 de ani și au veniturile sub 3.000 de lei să beneficieze de gratuitate nu doar în municipiul Brașov, ci pe întreaga zonă metropolitană. Mă refer aici la seniorii care au domiciliul în Brașov. Rămân valabile și celelalte facilități pentru persoanele cu dizabilități, pentru veteranii de război, pentru asistenții personali. Pentru toate aceste categorii va exista această gratuitate, care este extinsă acum la nivelul metropolitan”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform propunerii executivului, seniorii Brașovului vor avea următoarele facilități:

–        persoanele vârstnice de peste 60 de ani, care nu sunt încadrate în sistemul de pensii,  cu venituri de până la 3.000 de lei, inclusiv, beneficiază de abonamente de transport gratuite, atât pe mijloacele de transport din municipiu, cât și în zona metropolitană;

–        persoanele cu venituri din pensie, indiferent de vârstă și de categoria pensiei: invaliditate, de urmaș (numai în cazul soțului/soției), anticipată, anticipată parțial sau limită de vârstă,  cu venituri de până la 3.000 de lei, inclusiv, beneficiază de abonamente de transport gratuite, atât pe mijloacele de transport din municipiu, cât și în zona metropolitană;

De aceleași abonamente gratuite vor beneficia și: veteranii și văduvele de război, persoanele cu handicap și asistenții personali, revoluționarii, precum și veteranii din teatrele de operații.

De asemenea, seniorii cu domiciliul în Municipiul Brașov care au împlinit vârsta de 60 de ani și cu venituri de peste 3.000 de lei beneficiază lunar de o reducere de 50% față de valoarea nominală a prețului călătoriei, respectiv 2 lei în loc de 4 lei, și a abonamentului lunar, 40 de lei în loc de 80 de lei, pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV S.A., pe traseele din municipiul Brașov, indiferent de venit.

Toate costurile pentru aceste facilități sunt suportate din bugetul municipiului. Menționăm că trecerea de la abonamentul gratuit urban la abonamentul gratuit metropolitan nu presupune alocarea de sume suplimentare din bugetul municipiului, valoarea care va fi decontată de Primăria Brașov pentru aceste abonamente, aprobată de Adunarea Generală a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov, fiind chiar puțin mai mică decât cea decontată în prezent de Municipalitate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button