Expres

Aproape jumătate din agenții economici verificați de Poliția Locală Brașov nu aveau autorizație de funcționare / Măsuri…

Aproape jumătate din agenții economici verificați de Poliția Locală Brașov nu aveau autorizație de funcționare.

În cursul anului 2023, conform informațiilor transmise de Biroul Protecția Mediului și Activități Comerciale, polițiștii locali din cadrul amintitei structuri a Poliției Locale Brașov au desfășurat acțiuni de control ce au vizat deținerea autorizației de funcționare, la 380 de agenți economici care desfășurau activități comerciale în Municipiul Brașov.


Dintre cei verificați, 162 de agenți economici nu dețineau autorizație de funcționare, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 75.174 lei. Ca măsură complementară, a fost dispusă suspendarea activității comerciale până la data autorizării, în conformitate cu prevederile O.G. nr.99/2000 (R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață“, au informat reprezentanții Poliției Locale Brașov.


Dintre cei 162 de agenți economici sancționați contravențional, 60 au obținut acord/autorizație de funcționare, iar 47 au contestat procesele-verbale de constatare a contravenției, dosarele aflându-se pe rolul instanței de judecată. Alți 9 agenți economici au închis punctele de lucru, iar 7 procese-verbale de constatare a contravenției, ce au fost încheiate în luna decembrie 2023, nu au fost comunicate până la această dată.


În cazul a 39 de agenți economici care, ulterior suspendării activității comerciale conform măsurilor dispuse de polițiștii locali, au desfășurat exercițiu comercial, a fost continuată procedura prevăzută de actul normativ incident. „Până în acest moment, procedura a fost finalizată pentru 9 agenți economici, suma dispusă pentru confiscare pentru a fi făcută venit la bugetul de stat fiind de 1.034.988,54 lei.


Pe această cale, le reamintim agenților economici că deținerea autorizației/acordului de funcționare pentru a desfășura exerciții comerciale reprezintă o obligație prevăzută de O.G. nr.99/2000 (R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, lipsa acestui document fiind sancționată cu amendă și cu suspendarea activității până la data autorizării”, a transmis Poliția Locală Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button