Expres

Aproape 300 de dascăli brașoveni vor să rămână la catedră

Aproape 300 de dascăli brașoveni vor să rămână la catedră.
Pentru aceasta, cadrele didactice s-au înscris ca să susțină examenul de Definitivat 2024.
Listele nominale ale celor înscriși au fost deja publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov. Potrivit acestora, cinci candidați înscriși și-au retras dosarul.
Definitivatul reprezintă un examen de intrare şi avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susţinut de cadrele didactice care au cel puţin un an de vechime în învăţământ, iar dacă îl promovează dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.
Cei care nu promovează pot fi angajați în sistem numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Examenul include patru probe

Proba scrisă a examenului va avea loc în data de 24 iulie, dar până în 31 mai, profesorii trebuie să susțină inspecțiile de specialitate.
Pentru a fi declarat promovat și a obține gradul didactic Definitiv, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen – două inspecții la clasă, evaluarea portofoliului profesional și examen scris. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. De altfel, pot participa la proba scrisă candidații care au efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an; dețin pentru anul şcolar în curs calificativul „Bine” sau „Foarte bine”; au avut minimum 8 media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button