Expres

ANI solicită cercetarea directorului AJOFM Harghita pentru conflict de interese şi abuz în serviciu

 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cu privire la un posibil conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe Tiberiu Pănescu, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Harghita, pe care îl acuză şi de abuz în serviciu sau uzurpare a funcţiei. Potrivit ANI, directorul AJOFM Harghita ar fi săvârşit infracţiuni asimilate faptelor de corupţie şi împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene.
Într-un comunicat remis de instituţie se menţionează că, Tiberiu Pănescu ar fi participat la luarea unei decizii prin care instituția pe care o conducea s-a asociat cu Asociația Agromro (entitate de la care soția sa a obținut ulterior venituri) în vederea implementării unui proiectul finanțat din fonduri europene (POSDRU) — „Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin Telework”. De asemenea, directorul executiv al AJOFM Harghita ar fi intrat în posesia unro informaţii pe care le-ar fi utilizat apoi pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remuneraţie pentru soţia lui, ca urmare a încheierii de către aceasta a mai multor contracte de prestări servicii cu Asociaţia Agromro. 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button