Expres

Angajații vor avea acces online la REVISAL

  • workfromhome.jpg

Potrivit unei legi promulgate azi de președintele Klaus Iohannis, registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) va fi accesibil online pentru salariați/foști salariați, în privința datelor care îi privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea și tipărirea acestor date, precum și la generarea online și descărcarea unui extras din registru. Practic, accesul va fi necondiţionat de consimţământul angajatorilor sau al ITM.

După ce va fi publicată în Monitorul oficial, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, se stabilesc procedura de acces online a salariaţilor sau foştilor salariaţi la datele din registrul general de evidenţă a salariaţilor, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă.

Vechimea în muncă și/sau în specialitate poate fi dovedită și cu extrasul, în condițiile stabilite prin hotărâre a Guvernului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button