Expres

Angajații riscă să rămână fără zile libere plătite

Angajații riscă să rămână fără zile libere plătite

Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zile libere plătite, de la 1 ianuarie 2024. Totul după ce un grup de parlamentari a inițiat o lege prin care angajații din sectorul privat să nu mai poată beneficia de cele 15 zile legale anuale.

Proiectul de lege a pornit de la faptul că unii antreprenori s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să aibă pierderi importante.

În acest context, un grup de parlamentari a inițiat un proiect legislativ prin care se interzice suplimentarea acestor zile libere, respectiv a celor 20 de zile prevăzute de Codul Muncii.

Angajații riscă să rămână fără zile libere plătite. În caz contrar, aceștia au propus măsuri compensatorii suplimentare pentru mediul privat, adică deduceri sau facilități fiscale. Proiectul a fost depus deocamdată la Senat, dar dacă va trece de Parlament, se va aplica începând cu 1 ianuarie 2024, conform Antena 3.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Eu zic ca ar fi bine sa anuleze concediile si sa lase liberele la oameni. In concedii e cheltuiala mai mare, se da banul dintr-o data, in libere nu prea si chiar daca ar fi cheltuiala, nu se face toata… Citeşte mai mult »

Back to top button