Expres

Amenzi de peste 11.000 de lei în piețele brașovene. DSVSA a confiscat o tonă de conserve 

Amenzi de peste 11.000 de lei au fost date în urma unor controale recente în piețele brașovene. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat o tonă de conserve de iarnă, de origine nonanimală.

„În contextul sarbatorilor de iarna coroborat cu situatia epidemiologica actuala, ANSVSA a lansat tematici de control in unitati de alimentatie publica pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare si comertul ilegal de porci si carne de porc, in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna.

Au fost organizat echipe de control formate din inspectori D.S.V.S.A. BRASOV, A.N.S.V.S.A. si I.P.J., realizandu-se  82 de controale, dintre care 49 în trafic și 33 în unități de alimentație publică.

Au fost verificate în trafic 49 de mijloace de transport. Dintre acestea au fost identificate trei mijloace de transport neautorizate care transportau animale fara documente. Pentru aceasta neconformitate au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale in valoare de 8.400 lei. Animalele au fost retinute oficial, sechestrate, iar o parte au fost relocate in zona geografica de ambarcare”, se arată într-un al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov.

Controale în piețele brașovene…

La nivelul piețelor au fost verificate sub directa supraveghere a echipei de control ANSVSA   unitati de alimentatie publica  si producatori locali. Pentru neconformitatile constatate (depozitare necorespunzatoare, program de autocontrol partial implementat, grafice de temperatura necompletate la zi, etichetare necorespunzatoare),  s-au aplicat sanctiuni in valoare de 11.200 lei si au fost confiscate 1.095 de kg de conserve de produse de origine non animala”, se arată într-un al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov.

DSVSA Brașov îndeamnă consumatorii să achiziționeze produse numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar.

Acțiunile de control sunt în desfășurare pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button