Expres

Amenzi de 11.000 de lei în urma unui control al Gărzii Forestiere Braşov în localitatea harghiteană Plăieşii de Jos

 

Două amenzi în valoare de 5.000, respectiv 6.000 de lei au primit reprezentanţii unei societăţi comerciale din domeniul comercializării de material lemnos de pe raza comunei harghitene Plăieştii de Jos, în urma unui control efectuat de specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Braşov şi de poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Poliţiei Harghita.

Controlul a avut loc ieri, în baza Planului comun de acțiune pentru prevenirea şi combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

„În urma verificărilor efectuate, echipa de control a stabilit că un volum de 9,87 mc material lemnos (3,03 mc cherestea specia molid, 0,6 mc cherestea specia pin, 5 mc lemn rotund specia molid și 1,24 mc lemn de foc specia mesteacăn), în valoare de 3.127,18 lei, a fost vândut fără avize de însoțire, diferență constatată în plus ca urmare a comparării stocurilor scriptice cu cele faptice”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Harghita, Filip Gheorghe. Pentru aceste nereguli s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos şi aplicarea unei sancţiuni de 5.000 lei.

„De asemenea, s-a constatat că 14,20 mc cherestea de esență rășinoase, specia molid, în valoare de 6.560 de lei, este deținută în alte locuri decât în depozitul firmei”, a explicat sursa citată. Astfel, reprezentanţii societăţii comerciale au mai primit o amendă, de 6.000 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button