Expres

Alte zboruri (de) pe Aeroportul Brașov (video)


Alte zboruri (de) pe Aeroportul Brașov. Aeronava de calibrare a Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) a revenit la Aeroportul Internaţional Braşov. Sunt încă 30 de ore de zbor, după cele din decembrie 2022. Pentru a verifica alţi parametri necesari monitorizării şi dirijării traficului aerian, a explicat Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

„Specialiştii AACR verifică din zbor acoperirea cu semnal, procedurile de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov, cu controlorii de trafic de la Arad!
Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, s-a reîntors pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav pentru alte 30 de ore de verificări. Zborurile de astăzi şi de mâine
(nota red. – joi și vineri) sunt pentru verificarea acoperirii cu semnal VHF, în zona de control CTR a Aeroportului Braşov.
Specialiştii AACR verifică, din punct de vedere calitativ şi al acoperirii semnalului, comunicaţiile aeronavei cu solul, iar aceste verificări se realizează între echipajul aeronavei şi controlorii de trafic ai Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad.
În următoarele zile, ei vor trece la verificarea procedurilor de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov”,
a scris Adrian Veştea, pe pagina oficială de Facebook.

Datele vor fi disponibile operatorilor aerieni din toată lumea

Alte zboruri (de) pe Aeroportul Brașov. „Avem proceduri de zbor care înglobează informaţii despre tot ceea ce înseamnă obstacole, fie ele naturale, reprezentate de zona muntoasă, fie artificiale, aşa cum sunt clădirile sau stâlpii de înaltă tensiune.
Procedurile trebuie verificate şi validate, astfel încât fiecare operator aerian care doreşte să utilizeze Aeroportul Braşov să le poată introduce în bordul aeronavei şi astfel să poată fi ghidat pe întregul parcurs al operaţiunilor de aterizare-decolare”,
a explicat președintele CJ Brașov.

Și directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Alexandru Anghel a precizat acum o lună că este o perioadă de activitate critică până în 8 martie. „Avem de verificat acoperirea cu semnal și zborul procedural (instrumental, pentru situațiile în care pilotul nu are vizibilitate și se folosește doar de instrumente pentru a ateriza – n.r.). (…) Până în 8 martie trebuie să avem publicate toate datele care țin și de spațiul aerian, și de proceduri, și de aeroport. Odată publicate – pentru cei care sunt familiarizați – publicarea se face pe 8 martie și în 15 iunie se poate deschide. 15 iunie este, de fapt, data conform ciclului AIRAC (Aeronautical information regulation and control – n.r.) în care informațiile devin efective, pot fi folosite de toți operatorii”.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button