Expres

Aeroportul Brașov: 15 iunie rămâne data deschiderii, dacă… / 8 martie, moment esențial

Aeroportul Brașov: 15 iunie rămâne data deschiderii, dacă… Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit joi, într-o şedinţă de lucru organizată la Aeroportul Braşov. A fost a treia şedinţă a Asociaţiei Aeroporturilor din România ce s-a desfăşurat la Braşov. Astfel, reprezentanţii aeroporturilor au putut vedea cum a progresat acest proiect. De altfel, înainte de începerea şedinţei, invitaţii au vizitat terminalul.
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a reiterat, în conferința de presă, că Aeroportul va deveni operațional în 15 iunie 2023, „în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituțiile abilitate va fi respectat”. Veștea a subliniat că infrastructura este gata, iar în această perioadă se pregăteşte dosarul de certificare. Altfel spus, CJ și-a făcut treaba, restul depinde de alte instituții. „Sunt proceduri care nu depind doar de noi, cum sunt cele legate de siguranţa pasagerilor, verificarea documentaţiilor şi a procedurilor de zbor”, a declarat șeful CJ.

Totul despre aeroportul Brașov

Aeroportul Brașov: 15 iunie rămâne data deschiderii, dacă… La rândul său, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Alexandru Anghel (foto 2), a detaliat stadiul pregătirilor pentru operaționalizare. „Zborurile de calibrare s-au terminat. Practic, s-a dat și raportul în urma zborurilor. Echipamentele sunt funcționale. Chiar am primit felicitări din partea autorităților (aeronautice – nota red.) pentru modul în care au fost instalate și pregătite echipamentele. În etapa următoare mai avem de verificat acoperirea cu semnal și zborul procedural (instrumental, pentru situațiile în care pilotul nu are vizibilitate și se folosește doar de instrumente pentru a ateriza – n.r.).
Avem o activitate critică. Până în 8 martie trebuie să avem publicate toate datele care țin și de spațiul aerian, și de proceduri, și de aeroport. Odată publicate – pentru cei care sunt familiarizați – publicarea se face pe 8 martie și în 15 iunie se poate deschide. 15 iunie este, de fapt, data conform ciclului AIRAC (Aeronautical information regulation and control – n.r.) în care informațiile devin efective, pot fi folosite de toți operatorii”.

Declarațiile integrale, din conferința de presă, pot fi urmărite aici.

Peste 21 de milioane de pasageri în 2022, pe aeroporturile din România

La întâlnirea AAR au participat și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, ai companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile și ai instituțiilor de stat cu atribuții în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigații pentru Siguranța Aviației Civile).

Pe agenda întâlnirii s-au regăsit subiecte ca implementarea strategiilor de dezvoltare a aeroporturilor din România, absorbția de fonduri europene, modificarea Ordinului de Ministru privind tarifele aeroportuare și colaborarea cu companiile aeriene în vederea dezvoltării rețelelor de rute ale aeroporturilor. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de problemele operaționale, de siguranță și de securitate din domeniul aviației.

Cei prezenți la întâlnire au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022, când peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România, și au prezentat estimări referitoare la traficul de pasageri, de marfă și mișcări aeronave ce se așteaptă a fi înregistrat în anul 2023.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România, a sintetizat: „Ne așteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în același timp suntem conștienți că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia și Ucraina la creșterea prețului la energie, creșterea tarifelor biletelor de avion sau competiția crescută între aeroporturi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] pe această temă. El a precizat: „Nici o vorbă despre concursul pentru postul de director al Aeroportului Ghimbav, deși mai sunt câteva zile până se încheie perioada de înscriere. O fi Brașovul județul […]

1 an în urmă

[…] „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Alexandru Anghel a precizat acum o lună că este o perioadă de activitate critică până în 8 martie. „Avem de verificat acoperirea cu semnal și zborul […]

1 an în urmă

[…] turism care vinde deja bilete de la ghișeu din Brașov. Zborurile sunt programate începând din 15 iunie, data anunțată pentru operaționalizarea Aeroportului Brașov. Să sperăm că site-ul va fi îmbunătățit, iar Aeroportul Brașov va apărea distinct pentru […]

Back to top button