Expres

Allen Coliban și Adrian Veștea, alergători în curse ale comunității

Allen Coliban și Adrian Veștea, alergători în curse ale comunității.
Peste 1.700 de alergători, dintre care peste 1.100 la cursa familiei, au luat duminică, 3 septembrie, startul în cea de-a 10-a ediţie a competiţiei Braşov Heroes, în zona Lacului Noua din Braşov. Brașov Heroes – cursa cu obstacole a comunității este un eveniment filantropic la care alergătorii au susținut o cauză umanitară. Anul acesta au fost promovate 12 cauze din comunitatea locală. Între concurenţi s-a aflat şi primarul municipiului Braşov, Allen Coliban.

A fost o cursă cu obstacole, în mod simbolic e o paralelă şi cu obstacole pe care le întâmpină cei care fac bine pentru comunitate. E o zi în care comunitatea vine să sprijine aceste iniţiative. Sunt foarte multe proiecte pe zona socială: persoane cu dizabilităţi, educaţie etc. Mi-ar fi plăcut să le pot susţine pe toate pentru o astfel de alergare. Astăzi (duminică – n.r.) am alergat pentru Bastonul alb, pentru cei care au deficienţe de vedere şi trebuie să conştientizăm toate dificultăţile cu care se confruntă”, a spus edilul, citat de Radio România Brașov FM.
În acest an, pe lângă alergători, alţi peste 1.300 de braşoveni au donat pentru o cauză pe care o susţin. Donaţii se mai pot face încă jumătate de lună.
„Braşov Heroes a crescut ca un adevărat fenomen comunitar, iar astăzi (duminică – n.r.), la Noua, ne întâlnim, ne conectăm, ne bucurăm şi ne distrăm împreună. Braşov Heroes 2023 este un program de strângere de fonduri, care se desfăşoară pe trei luni şi jumătate. Continuă până pe 17 septembrie, aşa că invităm pe oricine să intre pe site-ul braşovheroes să vadă clipurile celor 12 cauze şi să doneze”, a spus reprezentanta Fundaţiei Comunitare, Laura Popeea, pentru aceeași sursă.
În acest an, în premieră, competiţia a fost susţinută şi de municipalitatea braşoveană.
În cele nouă ediţii de până acum ale Braşov Heroes s-au strâns fonduri în valoare de peste 1.200.000 de lei pentru 100 de proiecte locale.

Prezentarea celor 12 cauze pentru care puteți dona o găsiți aici.

Peste 700 de concurenţi au luat, sâmbătă, 2 septembrie, startul, în Râşnov Medieval Run, ediţia a II-a. Au fost concurenţi atât din ţară, cât şi din străinătate. Cel mai mic a avut 2 ani şi a mers alături de părinţi pe un traseu de 300 de metri, în vreme ce decanul de vârstă are peste 70 de ani. Au fost mai multe competiţii deschise concurenţilor, atât amatori, cât şi profesionişti.
La start s-a aflat şi ministrul Dezvoltării, râşnoveanul Adrian Veştea, care a alergat alături de fiul său. „Este o zi plină de energie şi de emoţii pozitive, iar fair-playul este obligatoriu pe tot parcursul competiţiei. Mulţumim Run Transylvania şi tuturor organizatorilor pentru eforturile lor şi pentru o zi plină de energie! Le urez succes tuturor concurenţilor care s-au alăturat acestei competiţii”, a fost mesajul transmis de Veştea, care a dat startul competiţiei de alergare montană.

Foto 1-5 Facebook/Brasov Heroes – Orsolya Balint

Foto 6-7 Facebook/Adrian Veștea


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button