Expres

ALERTĂ alimentară la Carrefour și Kaufland

  • carrefour_6.jpg
 

Este alertă alimentară în mai multe lanțuri de magazine din România, după ce a fost găsită o bacterie extrem de periculoasă în fructele de mare. ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a unui lot de creveți. Motiv rechemare este prezența Vibrio vulnificus.

Vă informăm că datorită prezenței Vibrio vulnificus în materia primă utilizată pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. ( distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos, urmare a  informatților primite de la furnizorul din Franța.
Produsul creveti prefierti, origine :Ecuador, LOT 222408H245 – data expirare 26.08.2022, LOT 223066H385 –data expirare 29.08.2022, LOT 223105H391 – data expirare 02.09.2022.
Bacteria Vibrio vulnificus , poate provoca infecții care pun viața în pericol. Mulți oameni cu infecție cu Vibrio vulnificus necesită terapie intensivă sau amputații ale membrelor și aproximativ 1 din 5 persoane cu această infecție mor, uneori în decurs de o zi sau două de la îmbolnăvire.

În rândul persoanelor sănătoase, ingestia de V. vulnificus poate provoca vărsături, diaree și dureri abdominale.

Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le returneze magazinelor de unde au fost cumpărate.

Produsul a fost retras din magazinele Carrefour și Kaufland.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button