Expres

Al doilea privilegiu pentru elevii din Râșnov

Al doilea privilegiu pentru elevii din Râșnov.

Istoria este un instrument esențial pentru înțelegerea trecutului persoanelor, comunităților și popoarelor. Ea ne învaţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou.

Aceasta este o premisa de la care a pornit o inițiativă ce își propune să îmbogățească ceea ce elevii cunosc legat de istoria și patrimoniul local. Astfel, a avut loc recent la Râșnov lansarea celui de-al doilea manual de istorie locală adaptat nevoilor elevilor și tinerilor. Manualul reprezintă rezultatul colaborării dintre Asociația Mioritics, Primăria Râșnov și Hands on History (Norvegia).

Autorul acestui manual, istoricul Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov, a structurat informația pentru două categorii distincte de vârstă: 8-12 ani și 12-18 ani, luând în considerare nevoile și nivelurile de înțelegere ale copiilor. Manualul este conceput nu doar pentru a oferi informații, ci și pentru a stimula curiozitatea și interesul elevilor față de istoria orașului lor.
Primul manual e dedicat elevilor cu vârsta între 8 și 12 ani, iar cel de-al doileae destinat tinerilor cu vârsta între 12 și 18 ani. Acestq, elaborat tot de istoricul Nicolae Pepene, aduce o abordare mai complexă și detaliată asupra istoriei locale, dar în aceeași manieră plăcută și ușor de parcurs. De această dată informațiile sunt mai detaliate, dar structurate astfel încât să fie clare pentru orice curios.

Complementar lansării manualelor, au avut loc sesiuni interactive de istorie pentru elevii de gimnaziu din Râșnov, facilitate chiar de autorul manualului, Nicolae Pepene, atât pe platforma ascensorului (liftul pe plan înclinat spre Cetatea Râșnov), oferind o panoramă fascinantă asupra orașului, cât și în Cetatea Râșnov, punându-le la dispoziție elevilor oportunitatea de a interacționa direct cu locurile istorice din oraș. Aceste inițiative au fost întâmpinate cu entuziasm de către elevi și cadrele didactice, oferindu-le acestora oportunitatea de a descoperi și a înțelege mai bine istoria și patrimoniul bogat al orașului lor. Mai multe informații despre manualul de istorie locală sau despre alte proiecte educaționale se găsesc aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
iulia
14 zile în urmă

Lasati prostiile si invatati istoria ovreilor! Asta ne obliga astia care ne conduc, mama lor de tradatori!

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare