Expres

Aeroportul Ghimbav, pe harta lumii

Aeroportul Ghimbav, pe harta lumii. Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) are oficial un cod IATA, altul decât cel anunțat acum două zile – BSM, din care numele Brașovului lipsește.
Codul IATA al aeroporturilor este folosit pentru introducerea destinației AIBG în sistemele de rezervare a zborurilor programate de către companiile aeriene, sisteme care facilitează vânzarea biletelor de avion prin platforme și agenții acreditate IATA. Joi, 11 mai, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, și Alexandru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”, anunțau că Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) va avea codul IATA BSM (detalii aici), alegerea Brașovului nu a fost acceptată. „Codul ICAO (n.r. – International Civil Aviation Organization – Organizația Internațională a Aviației Civile) al Aeroportului Brașov este LRBV, dar noutatea absolută de astăzi este că avem codul IATA. Fiind un aeroport nou, nu am avut multe opțiuni, din ceea ce ne-au trimis ei, am ales BSM, BS de la Brașov, iar M de la metropolitan, dacă vreți”, afirma joi Alexandru Anghel.
Aeroportul Ghimbav, pe harta lumii. Dar IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri, 12 mai, documentul oficial de alocare a codului de locație pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.
Astfel, codul IATA al Aeroportului Brașov este GHV.
„În solicitarea către IATA am menționat două coduri pentru a fi verificate și alocate în funcție de disponibilitate, prima opțiune fiind BSM. Potrivit răspunsului oficial, Aeroportul Internațional Brașov a primit codul GHV. Este un moment istoric: am intrat în familia aeroporturilor cu cod IATA și avem identitate IATA prin alocarea codului unic GHV. După obținerea codului ICAO – LRBV, am obținut, iată, și codul IATA – GHV, documente care confirmă că îndeplinim standardele internaționale ale transportatorilor aerieni. Am finalizat un demers început cu câteva luni în urmă, o etapă importantă în parcursul pe care îl avem de îndeplinit până la operaționalizarea Aeroportului”, a declarat astăzi directorul general al RA AIBG.

„Mi-aș fi dorit să avem și inițiala Brașovului”

Aeroportul Ghimbav, pe harta lumii. La rândul său, președintele CJ Brașov a subliniat că e important faptul că Aeroportul are alocat codul care îl pune pe harta aeroporturilor din lume, deși regretă că inițiala Brașovului nu apare în acesta.

„Mă bucur că am depășit încă o etapă foarte importantă în perspectiva deschiderii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, programată pe 15 iunie. Mi-aș fi dorit să avem și inițiala Brașovului alături de cea a Ghimbavului – care se regăsește în codul GHV, dar finalmente este important că avem alocat oficial acest cod care pune Aeroportul nostru pe harta aeroporturilor IATA din întreaga lume. Din acest moment, cursele aeriene de la Brașov vor fi publicate în sistemele de căutare și rezervări, cu posibilitatea achiziționării biletelor de avion prin intermediul agențiilor sau online”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button