Aeroportul Brașov. Zboruri în condiții de iarnă, cu ceva întârzieri
Aeroportul Brașov. boruri în condiții de iarnă, cu ceva întârzieri
După cum era de așteptat, vremea a provocat ceva probleme în activitatea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav (AIBG – GHV). Și nu doar condițiile meteo din zona Brașovului.
Potrivit datelor (foto 3-4) de pe site-ul AIBG, cursele de Budapesta și de Dortmund, operate sâmbăă de Wizz Air, au fost afectate de întârzieri, atât la aterizare, cât și la decolare, avioanele având și nevoie de operațiuni de degivrare.
Procedura este necesară, în urma temperaturilor geroase din aceste zile.
De fapt, totul a pornit de la zborul de la Budapesta, care a sosit la Brașov cu o întârziere de 1 oră și 35 de minute, decalaj care s-a păstrat și la decolare către capitala Ungariei.
Între cele două zboruri, cursa de Dortmund a întârziat cu o oră și 15 minute, fiind efectuată cu aceeași aeronavă.
Zborurile dus-întors pe relația Londra au fost în grafic.
De ce este necesară degivrarea avionului?
Fenomenul de givraj înseamnă că în condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată poate apărea un strat de gheață pe părțile metalice ale aeronavei. „Gheața pe avioane este foarte periculoasă. Poate influența aerodinamicitatea, poate duce la scăderea portanței, totul culminând cu prăbușirea aparatului de zbor. Deci degivrarea aeronavelor (deicing) este necesară pentru siguranța zborului“, detaliază airlinestravel.ro, explicând că degivrarea poate fi necesară și în condiții de vreme bună, cu soare și câteva grade peste 0, dar de fiecare dată la solicitarea comandantului aeronavei.
Degivrarea se face aplicând cu presiune o soluție specială pe suprafețele metalice ale aeronavei. Aceasta are rolul de a desprinde și de a topi stratul de gheață de pe întregul fusejal, în același timp având și rolul de a preveni formarea de strat nou de gheață pentru o perioadă de până la 20 de minute. În acest timp, aeronava trebuie să decoleze.
Pentru degivrare, se folosește o mașină (sau mai multe) special pentru acest proces, care poate dura între 15 și 40 de minute.
„Data viitoare când veți zbura cu avionul, să nu vă enervați din cauza întârzierilor generate de procesul de degivrare. Este pentru siguranța voastră, a zborului și a întregului echipaj. De menționat faptul că procesul de degivrare se face după îmbarcarea pasagerilor, astfel aeronava poate fi pregătită rapid de decolare. Degivrarea se face pe platformă sau la poarta de îmbarcare”, potrivit surse citate.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


La ce expresii debitezi mereu zici ca scrii cu curul. Sau scrii din hazna? Sau te-ai pupat pe bot cu latraul putinist barbughei? In orice caz esti dereglat rau de tot bai baiatule, suferi de scatofilie.
Viermele deviant de vilighei e redus râu de tot.
Nu îl bagă nimeni în seamă, deoarece toți îl știu că e retardat, dar el ,,Batman, Batman”.
A nins puțin și gata?
Rușinos ce se întàmplă la cosmodromul croncanului penal de Veștea.
[…] Brașov Ghimbav (AIBG – GHV), date fiind condițiile meteo, care au impus și degivrarea (detalii aici), astăzi a fost liniște, chiar dacă a nins mai mult și temperaturile au fost negative. Asta, […]