Expres

Aeroportul Brașov versus Sibiu. Una caldă, alta rece

Aeroportul Brașov versus Sibiu. Una caldă, alta rece. Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov (AIBG) are mai puțini pasageri decât cel din Sibiu, însă numărul de curse regulate este mai mare, conform datelor Asociației Aeroporturilor din România.
În luna mai 2023, Aeroportul Sibiu a fost folosit de 44.645 de pasageri, iar în luna aprilie din Sibiu au plecat sau au aterizat 42.078 de persoane. În comparație, Aeroportul Brașov a avut în perioada 15 iulie – 18 iulie 10.000 de călători.
În acest moment, Aeroportul Brașov este folosit pentru 10 curse regulate de către compania aeriană Dan Air (Roma, Barcelona, Munchen, Bruxelles, București, Valencia, Londra, Stuttgart, Nurnberg, și Madrid). Alte trei companii (Animawings, Aegean și Hisky) oferă chartere spre Antalya și Heraklion.
De pe Aeroportul Sibiu sunt zboruri către opt destinații (București, Memmingen, Dortmund, Munchen, Viena, Londra, Karlsruhe Baden-Baden și Nurnberg), operate de companiile Austrian, Lufthansa, Wizz Air și Air Connect. De asemenea, companiile Animawigs și HiSky oferă zboruri charter spre Creta, Skiathos, Monastir și Antalya.

Peste Satu Mare și Arad

De asemenea, tot conform datelor Asociației Aeroporturilor din România, în iunie, în primele sale 16 zile de funcţionare, pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav au avut loc 87 de mișcări de aeronave (decolări și aterizări), iar 4.352 de pasageri au efectuat procedurile de îmbarcare, respectiv de debarcare. Interesant este că reprezentanții Aeroportului Brașov anunțaseră în 1 iulie că au fost 86 de mișcări de aeronave, dar 3.163 de pasageri, fiind totalizate zborurile şi pasagerii curselor comerciale de linie efectuate de compania DAN AIR, charterele spre Antalya şi Creta puse la dispoziţie de agenţiile de turism, precum şi cursele private.

Aeroportul Brașov versus Sibiu | MyTex.ro
Aeroportul Brașov versus Sibiu. Una caldă, alta rece 26

Cu aceste cifre ale traficului de pasageri pe cursele externe, în doar jumătate din luna iunie, AIBG a depășit Satu Mare – 3.947 de călători (78 de mișcări de aeronave), Arad – 3.374 (561 de mișcări), iar Tulcea a avut zero pasageri pe zboruri internaționale.

Aeroportul Brașov versus Sibiu | MyTex.ro
Aeroportul Brașov versus Sibiu. Una caldă, alta rece 27

Wizz Air, Universal Air și Fly Lili urmează pe Aeroportul Brașov

Alte trei companii aeriene ar urma să zboare de pe Aeroportul Brașov (detalii aici). Compania maghiară Wizz Air a anunțat zboruri regulate către și dinspre Londra, cu trei frecvențe pe săptămână. Wizz Air a și anunțat programul curselor, începând de luna viitoare (detalii aici), urmând să zboare luni, miercuri și vineri, cu plecări de la orele 13:10, 12:20, respectiv 12:55.
Conducerea Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” a anunțat că în luna august va avea discuții (probabil, cu Ari France) pentru o cursă aeriană între Braşov şi Paris. De asemenea, în această toamnă urmează să se concretizeze discuţiile purtate cu compania Universal Air, pentru realizarea de zboruri regulate spre două destinaţii din Israel, Tel Aviv şi Haifa.
La nivel de demersuri este şi deschiderea rutei Braşov – Budapesta – Braşov.
Începând 2 septembrie, Wizz Air va operaționaliza zborurile Braşov (GHV) – Dortmund (DTM) şi Dortmund (DTM) – Braşov (GHV), cu două frecvenţe pe săptămână, marţea şi sâmbăta.
Totodată, din 1 decembrie 2023, compania Fly Lili va începe zboruri comerciale regulate de pasageri, spre Stuttgart și Munchen, cu trei frecvenţe săptămânal, marţea, joia şi sâmbăta.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov versus Sibiu. Una caldă, alta rece […]

zorba
10 luni în urmă

Aveti putintica rabdare! De ce faceti comparatii aiurea? De cand se zboara de la sibiu si de cand exista Aeroportul Brasov? Daca sunteti atenti,de la sibiu pleaca aproape toate cursele la germanica (75%) Care-i aia calda si care-i aia rece?… Citeşte mai mult »

Back to top button