Expres

Aeroportul Brașov – un milion de pasageri pe an (document)

Aeroportul Brașov – un milion de pasageri pe an.

Consilierii judeţeni braşoveni au aprobat, joi, scenariul pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare, precum și a documentației de prenotificare a ajutorului de stat atât pentru investiții, cât și pentru funcționarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).
Conform documentelor adoptate de consilierii judeţeni, în scenariul cel mai pesimist, acest ajutor ar urma să aibă o valoare maximă de 2.325.822 de euro, iar în scenariul de bază, neutru şi cel optimist, de 1,98 milioane de euro, ambele scenarii fiind realizate în baza deficitului de finanţare operaţională de la 1 martie.


Al doilea terminal

Aeroportul Brașov – un milion de pasageri pe an. Totodată, în documentele anexă la hotărârea aprobată joi se face referire şi la planurile de investiţii pe termen lung. Astfel, în condiţiile în care CJ Braşov estimează că, în 2026, se va atinge pragul de 1 milion de călători, se va impune construcţia unui al doilea terminal. Acesta ar urma să fie realizat în perioada 2027 – 2033, cu o valoare estimată a investiţiei de peste 23 milioane de euro.
Lucrările ar urma să fie finanţate în proporţie de 92% din veniturile de exploatare a aeroportului, diferenţa de 8% urmând a fi asigurată din alte surse (subvenţii, bugetul de stat sau fonduri europene).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
15 zile în urmă

Ce au tras ăștia pe nas? Nici nu s-a dat drumul cosmodromului și ăștia visează milionul. Milionul de lei pierdere, poate.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
15 zile în urmă

Despre Rusia latri? La milionul de rusnaci mierliti in Ucraina te referi?

15 zile în urmă

[…] Aeroportul Brașov – se caută încă un director. Candidații trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în ramura de ştiinţă (RSI) Ştiinţe economice;… Citeşte mai mult »

Back to top button