Expres

Aeroportul Brașov. Turnul de control mutat la Leipzig, pentru prelungirea programului?

Aeroportul Brașov. Turnul de control mutat la Leipzig, pentru prelungirea programului?

Deputatul german Gunther Krichbaum a vizitat joi Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG), însoțit de soția lui, brașoveanca Oana Krichbaum, care este consilier local ales în orașul Pforzheim.
Ei au fost însoțiți de președintele Asociației Smart City Brașov, Christian Macedonschi, care a intermediat vizita la aeroport.

Gazdă le-a fost directorul Aeroportului, Alexandru Anghel, care a primit delegația alături de președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, și prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsii.

Gunther Krichbaum s-a implicat de mai multă vreme în susținerea și promovarea aeroportului brașovean, intermediind și un schimb de informații între Aeroportul Internațional Stuttgart și AIBG.

În calitatea sa de președinte al Forumului Germano-Român din Berlin, deputatul l-a asigurat pe directorul aeroportului că va sprijini dezvoltarea Aeroportului Brașov-Ghimbav și va promova cursele din și spre orașele și destinațiile germane, în special pentru dezvoltarea economică a Brașovului, mai ales din punct de vedere turistic, Brașovul fiind recunoscut drept capitala turistică a României.

Deputatul german a recomandat o mai bună prezență online a Aeroportului, în special cu prezentarea orarului de zbor, a destinațiilor, nu doar în română, ci și în principalele limbi de circulație internațională.

Orar de cel puțin 18 ore

Aeroportul Brașov. Turnul de control mutat la Leipzig? În plus, Krichbaum a atras atenția că programul prelungit a aeroportului este extrem de important pentru eficiența și atractivitatea acestuia si recomandă un program de minim 18 ore, de la ora 6:00 la ora 24:00, dacă nu este posibil un program nonstop, cum îl au majoritatea aeroporturilor internaționale care nu au restricții de zboruri de noapte.

„Programul unui aeroport este extrem de important pentru companiile aeriene astfel ca acestea să poată opera eficient. Un program de 12:00 ore nu este suficient ca un aeroport să fie atractiv și recomand directorului Alexandru Anghel să facă tot ce este posibil să prelungească acest program, măcar până după miezul nopții, astfel încât să fie atractiv atât pentru companiile de linie, cât și pentru companiile low-cost. Dacă controlul de trafic aerian prin intermediul turnului de control de la Arad nu permite acest lucru din varii motive, ar putea fi mutat controlul de trafic aerian spre un aeroport din Germania care ar putea oferi serviciile necesare, mă gândesc la aeroportul din Leipzig cu care s-ar putea începe discuții în acest sens”, a declarat deputatul german Gunther Krichbaum.

Mai multe curse spre Germania

Christian Macedonschi a subliniat faptul că este nevoie de mai multe curse pe săptămână către destinațiile din Germania, astfel încât oferta să fie atractivă pentru companiile germane care rezervă mii de zboruri pe an pentru transferul angajaților.
„Pentru vacanțe ajunge un zbor pe săptămână la și de la Brașov, dar pentru turismul de city-break și pentru zboruri de business e nevoie de minim doua frecvențe pe săptămână, astfel încât firmele să poată beneficia de rutele oferite de companiile de zbor de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav” a declarat Christian Macedonschi, adăugând: „Aeroportul Brasov-Ghimbav este un catalizator și un game-changer pentru toată regiunea și sunt convins de succesul acestuia, mai ales că am ajuns destul de repede, în special prin cursele oferite de Dan Air, la un număr de peste 1.000 de pasageri pe zi. Odată cu schimbarea programului de funcționare, sunt convins că vom ajunge relativ rapid la 2.500 de pasageri pe zi, număr de care avem nevoie să atingem prima bornă propusă de 1 milion de pasageri pentru a pregăti extinderea terminalulului!.

Oana Krichbaum, care este și președinta Societății Româno-Germane din Pforzheim, a subliniat importanța aeroportului pentru relația cu diaspora, opinie împărtășită de deputatul Valentin Făgărășian, născut la Codlea, care a fost și el prezent la întâlnire și care reprezintă diaspora în Parlamentul României.

Sursa foto 1: Special Arad


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button