Expres

Aeroportul Brașov. Primar emoționat, oraș greșit (video)

Aeroportul Brașov. Primar emoționat, oraș greșit. Se știe, inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) s-a făcut cu o suită de festivități la care au participat oficialități locale și centrale, cele din urmă aduse de la București cu un avion TAROM – contând ca primul zbor oficial, pilotat de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, de departe, cea mai mare personalitate a evenimentului, invitat special pentru a i se înmâna titlul de Cetățean de onoare al județului Brașov (detalii aici).
După cum au remarcat oficialii, a fost o prezență masivă, aproape fără precedent, a jurnaliștilor, a căror misiune de a documenta cu imagini foto și video evenimentul s-a dovedit a fi dificilă la sosirea aeronavei (detalii aici), din cauza pădurii de telefoane îndreptate spre cer.
Aeroportul Brașov. Primar emoționat, oraș greșit. Entuziasmul și emoțiile generate de momentul istoric trăit au dominat atmosfera, vădit copleșit fiind Adrian Veștea, sosit de la București în calitate de președinte al Consiliului Județean, pentru a se întoarce la depunerea jurământului pentru funcția de ministru al dezvoltării în noul Guvern Ciolacu. Veștea a renunțat la discursul pregătit, iar cuvintele rostite, în primul rând mulțumiri adresate familiei sale, echipei de la CJ și tuturor brașovenilor, au fost impregnate de emoție, aproape de lacrimi. Fapt remarcat chiar de șeful său de partid, ex-premierul Nicolae Ciucă, acum președinte al Senatului: „Am putut să constatăm cu toții emoșiile pe care le-a avut și încă le mai are domnul președinte al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pentru că este un moment deosebit de important pentru care a depus foarte mult efort și foarte mult suflet“ (detalii, aici).
Aeroportul Brașov. Primar emoționat, oraș greșit. Vădit emoționat a fost și primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra (PNL). Mai întâi, acesta a dărâmat câteva microfoane puse pe pupitrul de la care s-au rostit alocuțiunile. Apoi, în discursul său (video, de la momentul 1:15:51), a confundat orașul pe care îl conduce cu Brașovul. Sau l-a trădat subconștientul. „Ca primar al oraşului Braşov, mă simt onorat că acest aeroport îşi deschide porţile pe raza oraşului nostru”, a spus Fliundra în discursul său, stârnind rumoare amuzată. A continuat, vorbind de data aceasta despre Ghimbav: „Suntem cel mai bogat oraş din România în ceea ce priveşte bugetul pe locuitor. Odată cu deschiderea Aeroportului, cu siguranţă că vom deveni şi mai bogaţi şi o să împărţim asta cu localităţile limitrofe”.
Primarul Brașovului, Allen Coliban, nu a fost la ceremonia de pe aeroport, dar a venit în aceeași zi ca pasager la primul zbor internațional către Brașov, cel de la Stuttgart. Edilul explicându-și absența prin participarea la două evenimente internaționale importante pentru municipiul de sub Tâmpa, după cum a scris pe pagina sa oficială de Facebook.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Brosov
1 an în urmă

Care aeroport? Program de lucru 07-19…si la supermarket poți să mergi până la 22.

Back to top button