Expres

Aeroportul Brașov – festivitate și pentru cosmonautul Dumitru Prunariu

Ceremoniile organizate pentru a marca inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, despre care am informat deja (AICI, AICIAICIAICI și AICI,) au inclus și decernarea titlului de cetățean al județului Brașov cosmonautului Dumitru Dorin Prunariu. Distincția, acordată prin votul unanim al plenului Consiliului Județean, i-a fost înmânată de Adrian Veștea, cel care a fost până ieri președintele CJ.
„Sunt născut la Brașov, crescut la Brașov, educat la Brașov și sunt mândru de acest lucru. Și dorindu-mi să zbor, începând cu aeroclubul de aici, de la Ghimbav, lucrând o perioadă aici, la construcția de avioane, planoare atunci, am ajuns cel mai sus posibil, în spațiul cosmic. Mă bucur că sunt primul cosmonaut român, dar regret că sunt singurul cosmonaut român, după atâția ani”, a spus Dumitru Prunariu.
Aeroportul Brașov – festivitate și pentru cosmonautul Dumitru Prunariu. El și-a exprimat recunoștința pentru onoarea acordată și bucuria pentru momentul istoric trăit joi la Brașov: „Mă bucur mult că, fiind brașovean, mă aflu în acest moment istoric aici. Mulțumesc Consiliului Județean, personal, domnului Adrian Veștea, pentru propunerea și acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului și vă promit că voi fi întotdeauna alături de locurile mele natale, voi fi întotdeauna alături de dumneavoastră și dacă vom putea construi ceva împreună și de acum înainte, o voi face cu toată deschiderea”.
Aeroportul Brașov – festivitate și pentru cosmonautul Dumitru Prunariu. Reamintim că Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a fost inaugurat joi, 15 iunie, prima cursă fiind cea a TAROM. Avionul Boeing 737 a fost pilotat de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, aducând de la București oficialități și personalități locale și centrale, printre care și părinții săi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Aeroportul Brașov – festivitate și pentru cosmonautul Dumitru Prunariu […]

1 an în urmă

[…] special pentru a i se înmâna titlul de Cetățean de onoare al județului Brașov (detalii aici). După cum au remarcat oficialii, a fost o prezență masivă, aproape fără precedent, a […]

Back to top button