Expres

Aeroportul Brașov. Întâlnire importantă cu Fly Lili / Reconfimare de la ROMATSA

Aeroportul Brașov. Întâlnire importantă cu Fly Lili / Reconfimare de la ROMATSA

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării – din 15 iunie 2023, ziua inaugurării Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav (AIBG – GHV), de a cărui realizare și operaționalizare și-a legat numele în cei șapte ani de președinte al Consiliului Județean Brașov – a anunțat sâmbătă „un nou capitol pentru Aeroportul Internațional Brașov și pentru întreaga regiune”.

Este vorba despre o întâlnire pe care a avut-o cu Fly Lili, companie aeriană așteptată din iunie la Brașov (detalii aici).

Astăzi, am participat la o întâlnire importantă pentru viitorul conectivității aeriene în Brașov. Împreună cu Daniel Micu, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Brașov, și Cătălin Cotruț, CEO-ul FlyLili, am discutat despre noi oportunități și obiective comune care vor sprijini mediul de afaceri brașovean și vor aduce un plus de valoare atât comunității locale, cât și turismului din regiune”, a scris Adrian Veștea pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ar exista și promisiunea fermă din partea ROMATSA că programul va fi extins. Este vorba despre programul în care controlorii de trafic aflați în Centrul de la Arad să dirijeze zboruri de la și înspre Ghimbav:
„ROMATSA ne-a confirmat din nou disponibilitatea de a ajusta programul de funcționare al aeroportului conform solicitărilor operatorilor aerieni. Acest lucru va permite adaptarea orarului de operare astfel încât să satisfacă eficient cerințele companiilor aeriene active pe Aeroportul Brașov, optimizând astfel experiența tuturor pasagerilor și îndeplinind așteptările acestora”.

În acest moment, Aeroportul are, teoretic, program de la 7.00 la 23.00, dar zboruri au loc tot până la ora 19.00.
Oricum, în acest moment, o singură companie operează de la AIBG, iar orarul de curse este foarte redus, într-un interval de câteva ore pe zi.

Parteneriatul nostru cu FlyLili nu numai că va deschide calea către numeroase destinații, dar va avea și un impact economic substanțial asupra regiunii. Anticipăm un impact pozitiv semnificativ asupra turismului, generând noi oportunități pentru afacerile locale și îmbunătățind astfel calitatea vieții pentru toți cetățenii”, a mai scris Adrian Veștea, menționând că detaliile despre lansarea zborurilor și despre noile destinații accesibile din Brașov vor fi oferite în curând.

Există posibilitatea ca Fly Lili să-şi stabilească una din bazele operaţionale pe Aeroportul Braşov, fapt care ar permite realizarea a trei curse dus-întors pe zi, şapte zile din şapte, în intervalul de 16 ore de funcţionare a Aeroportului Braşov.
Ar urma să opereze pe opt destinaţii, majoritatea zboruri de linie spre orașe din Germania, Italia și Spania, dar și curse charter în Grecia și Turcia.  


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
noapteamintii
1 luna în urmă

hups, a venit Veștea in Brașov să facă poze cu lacătul de pe aeroport 🙂
..poze de grup împreună cu băieții de la romarta care sunt dispuși să extindă programul flexibil cu încă 10 minute

jonelul
1 luna în urmă

Cand a fost intrebat despre disfunctionalitatile aeroportului, vestea a raspuns intepat ca nu-l mai intereseaza, fiindca el a predat deja aeroportul la cheie, iar cei care au nelamuriri sa se adreseze celor care gestioneaza in acel moment aeroportul ! Observati… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare