Expres

Aeroportul Brașov. Mai puțini pasageri în aprilie decât în lunile precedente

Aeroportul Brașov. Mai puțini pasageri în aprilie decât în lunile precedente

Peste două milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile românești în luna aprilie a acestui an. În aceeași perioadă au fost înregistrate 19.418 mișcări aeronave (aterizări și decolări) și au fost transportate 5.243 de tone de marfă, arată datele statistice publicate de Asociația Aeroporturilor din România (AAR)

Aeroportul „Henri Coandă” din București este evident, pe primul loc, la mare distanță de celelalte, fiind folosit în aprilie de 1.255.804 de persoane. Pe Aeroportul din Cluj, care ocupă loucl al doilea, au fost, luna trecută, 246.199 de pasageri. Podiumul e încheiat de Iași – 175.678 de călători

Potrivit graficelor (vedeți galeria foto) publicate de AAR, în aprilie 2024, traficul de pasageri pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav (AIBG – GHV) a fost de 9.380 de persoane, dintre care 9.346 de călători pe curse externe. Deși AIBG e internațional, apar și pasageri pe curse interne – 23, în aprilie.

În total, au fost 209 mișcări (decolări și aterizări) de aeronave înregistrate la AIBG, luna trecută.

Ca și în lunile precedente, cu numărul de pasageri pe zboruri externe, dar și pe ansamblu, AIBG se situează pe locul al zecelea din 17 aeroporturi românești, și în aprilie 2024. Doar la cele interne este pe locul al patrulea de la coadă.

Totuși, Aeroportul Brașov a avut luna trecută mai puțini pasageri decât în martie: 10.092 pasageri şi 143 de mişcări aeroportuare și în februarie – 9.544 pasageri şi 142 de mişcări aeronave. Doar ianuarie a fost mai slabă: 8,249 pasageri şi 128 de mişcări aeronave, dar asta se întâmplă pe toate aeroporturile, la început de an.

Din această lună, când au început cursele charter, cifrele vor fi mai mari și vor crește în perioada următoare, odată cu intrarea Fly Lili pe Aeroportul Brașov și cu extinderea destinațiilor, dar și a frecvenței curselor efectuate de Wzz Air, singurul operator prezent acum.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button