Expres

Aeroportul Brașov-Ghimbav: cinci oferte pentru drumul de legătură cu DN1 și Autostrada A3

Aeroportul Brașov-Ghimbav: cinci oferte pentru drumul de legătură cu DN1 și Autostrada A3. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit cinci oferte de la proiectanți pentru Studiul de Fezabilitate al viitorului drum de legătură între DN 1, Autostrada A 3 (Râșnov) și Aeroportul Brașov-Ghimbav.
Licitația a fost lansată pe 5 ianuarie 2023.  Ofertele au fost aşteptate până în 14 februarie. La termenul-limită au depus oferte proiectanții: Like Consulting, Rutier Conex, Asocierea InterHub Development (Lider) -Inpro Muhendisliki, Asocierea Total Business Land SRL (Leader) -Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş. și Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra.

„Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire) asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov -Ghimbav.
Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea. De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, potrivit caietului de sarcini pe care l-a consultat Economedia.
Aeroportul Brașov-Ghimbav: cinci oferte pentru drumul de legătură cu DN1 și Autostrada A3. Durata contractului pentru Studiul de prefezabilitate este de 3 luni, studiul de fezabilitate durează 5 luni, iar raportul financiar o lună.

Nici cu trenul

Prima cursă pe Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi operată pe 16 iunie 2023.
Ministerul Transporturilor a promis și o linie de tren până la Aeroport, dar proiectul nu a fost lansat pentru că încă nu are finanțare. Detalii, aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button