Aeroportul Brașov – cu închisoare și zonă pentru rugăciuni
Aeroportul Brașov – cu închisoare și zonă pentru rugăciuni
Este forfotă mare la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Se fac teste și se verifică ultimele echipamente sosite. Totul pentru ca atunci când va avea loc deschiderea să nu existe probleme de funcționare.
Dacă bagajul e suspect…
Alexandru Anghel, director la Direcția de Implementare Aeroport Brașov, a explicat pentru Digi 24 ce se întâmplă în zona „acces interzis”:
„Acolo e camera de comandă și control pentru sistem… Practic, pe monitoare, se văd bagajele suspecte. Deci au comanda, opresc, stau, verifică. Coboară (bagajele -n.r.) pe acea rampă. Sunt apoi plimbate pe coveioare până la intrarea în acel scaner de bagaje. În realitate este un computer tomograf. E exact ce găsim sau mult mai performat decât într-un spital. Este un scaner care scanează bagajele 3D. În momentul în care operatorului i se pare, spune da, este ceva suspect. Apasă pe un buton și bagajul e deviat către un supervizor. Alți operatori, de alt nivel. Iarăși se mai verifică… Dacă al treilea operator spune clar este suspect, aici mai este încă un diverter. Este tras și scos acolo. Practic, asta este camera de reconciliere. E adus pasagerul cu liftul din sala de pasageri, i se arată bagajul. Să îl recunoască că este bagajul lui. I se arată ce s-a găsit suspect în bagaj. Se separă partea suspectă de restul bagajului, se rescanează de față cu el. Adică nu umbli în bagaj fără acceptul pasagerului. Bagajul nu este deschis până ajunge aici, pentru că poate să existe suspiciunea că i-ai băgat tu în bagaj un corp suspect”.
Zona „no man’s land”
Potrivit sursei citate, Aeroportul Brașov are și o „închisoare”. Acolo vor lucra circa 200 de oameni. De la Vamă, Poliția de Frontieră, SRI. Au fost amenajate camere tip celule.
„Sunt pentru azilanți, pentru persoane cărora nu li se permite accesul în țară. Tu călătorești, dar o anumită țară poate să îți interzică accesul. Ești oprit practic în zona aceasta de «no man’s land», ați mai văzut și prin filme. Și mai sunt și persoane recalcitrante, care sunt reținute temporar până vin instituțiile statului să le preia”, a mai declarat Alexandru Anghel.
Aeroportul de la Ghimbav este dotat și cu un spațiu pentru rugăciune, amplasat la etaj, unde va fi și o zonă comercială.
„Se pot amenaja insulițe de servit sandwich-uri, cafea. Facem un blat în care să poți să stai cu fața la munți, să observi peisajul. Trimiți mail-uri, mai citești mass-media. Deci o zonă cât mai friendly pentru călător, dar să fie și dotată corespunzător pentru activități economice”, a relatat Alexandru Anghel pentru Digi 24.
Aeroportul Brașov – cu închisoare și zonă pentru rugăciuni
Singurul tip de avion care nu poate ateriza la Brașov este Airbus A380, pentru că are nevoie de o pistă mai lungă. La aeroportul de la Ghimbav, aceasta are 2.820 de metri.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
De ce nu ți o biserică? Să fie treaba oablă…
O cusca de lemn pentru latraii putinisti barbughisti nu se amenajeaza?
Boschete, n-ai crăpat, aurolacule? Marș și bagă doza a cincea, să primești mai repede S.M.S.-ul. Arată că „îți pasă”, că ești „responsabil”. Numa latri și țara aruncă dozele?
Adunați-vă toate scursurile de pe „site”-urile pro-wax și marș la injectat.