Expres

Aeroportul Brașov. Chirii și de nouă ori mai mari pentru spațiile comerciale

Aeroportul Brașov. Chirii și de nouă ori mai mari pentru spațiile comerciale. Conducerea Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” R.A. a anunţat astăzi rezultatele licitației cu strigare pentru închirierea unor spaţii din terminalul AIBG, procedură care a avut loc în 12 iunie 2023.
Spaţiul la parter, cu destinaţia schimb valutar, având cu o suprafaţă de 5,90 mp şi o valoare de pornire de 33 euro/mp fără TVA, s-a adjudecat cu 101 euro/mp+TVA/lună.
Cele cinci spaţii pentru bancomate, disponibile la parterul terminalului, fiecare cu o suprafaţă de 2 mp şi care au avut un preţ de pornire de 130 euro/mp fără TVA, au fost adjudecate la valori cuprinse între 525 şi 570 de euro/mp+TVA/lună.
Un spaţiu de 8,47 mp situat tot la parterul terminalului şi având destinaţia ticketing a fost atribuit la valoarea de 158 euro/mp+TVA/lună, în condiţiile în care preţul de pornire la licitaţie a fost de 33 euro/mp fără TVA.
Aeroportul Brașov. Chirii și de nouă ori mai mari pentru spațiile comerciale. De asemenea, au fost închiriate 16 spaţii cu destinaţia vending cafea şi vending mixt, aflate la parter în zonele de check-in şi plecări interne, precum şi la etaj în zona publică şi cea de plecări externe, având fiecare o suprafaţă de 1 mp, respectiv 3,2 mp. Preţul de pornire a fost de 130 euro/mp fără TVA, iar adjudecarea s-a făcut la valori cuprinse între 190 şi 1.100 euro/mp+TVA/lună.
Nu în ultimul rând, alte şase spaţii aflate tot la parter, cu destinaţia rent-a-car şi având suprafeţe cuprinse între 5,51 mp şi 8,67 mp, pentru care preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 33 euro/mp fără TVA, au fost adjudecate la valori cuprinse între 140 şi 200 euro/mp+TVA/lună.
Urmează încheierea contractelor şi predarea spaţiilor către beneficiari.
Durata închirierii este de cinci ani, începând cu data punerii la dispoziţie a spaţiului închiriat şi a semnării contractului, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie vending cafea şi vending mixt, a căror durată va fi până la 31 decembrie 2023.

Aceasta a fost treia procedură, după licitațiile pentru servicii de handling la sol și pentru servicii de handling combustibil.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu
11 luni în urmă

Sunt prost.

10 luni în urmă

[…] costă o cafea? După cum era de așteptat de când s-au adjudecat spațiile la licitație (detalii aici), costul unei cafele este pe măsura prețurilor la chirie: 15 lei, adică trei euro. Faptul că […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare