Expres

Aeroportul Brașov. Când se va amortiza investiția de 140 de milioane de euro / Ce (nu) a spus Adrian Veștea

Aeroportul Brașov deservește, din această săptămână, doar cursele la/de la Dortmund și Londra (Luton) ale companiei Wizz Air. Dan Air, se știe, s-a mutat la Aeroportul Bacău, după câteva luni în care s-a lovit la Brașov de mai multe probleme și a suferit pierderi financiare importante. În special din cauza „programului de supermarket” al Aerportului Brașov, 7.00-19.00.

În aceste condiții, cu doar o companie aeriană care (mai) operează pe Aeroportul Brașov în această perioadă, Europa Liberă s-a întrebat în cât timp va fi amortizată investiția de 140 de milioane de euro (120 de miliioane de euro din bugetul local, plus 20 de milioane de euro din cel național).

Alexandru Anghel, (încă) directorul Aeroportului Brașov, a răspuns pentru sursa citată: „În aproximativ 25 de ani”, dar cu condiția creșterii semnificative a numărului de aterizări și decolări. El a punctat că, potrivit planului de afaceri, perioada de amortizare a investiției a fost stabilită la 35 de ani.

Pe acest subiect, Matt Ian David, CEO-ul Dan Air, a menționat: „Dacă stau să se bazeze pe două zboruri pe zi, în cazul ăsta o investiție de 120 de milioane de euro din bani locali cred că se recuperează în 50 de ani”. Respectivul susține că, pentru a fi pe zero, Aeroportul Brașov ar avea nevoie de 12 zboruri pe zi.

Contactat de Europa Liberă, Adrian Veștea, fostul președinte al Consiliuliui Județean Brașov – în prezent ministru al Dezvoltării, a afirmat: „Astăzi sunt ministrul Dezvoltării, am plecat în momentul în care am finalizat acest obiectiv; acest obiectiv are un cu totul alt management. Rugămintea mea este să vă adresați factorilor responsabili pentru a vă da toate lămuririle necesare, astfel încât să fiți statisfăcut”.

Jurnaliștii postului citat au intenționat să-l chestioneze în această privință și pe Șerban Todorică, actualul președinte al Consiliului Județean Brașov, „dar ne-a cerut o solicitare scrisă prin cabinetul său, neavând încredere că vorbește cu presa la telefon. Așteptăm răspunsul Consiliului Județean”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Aeroportul Brașov. Când se va amortiza investiția de 140 de milioane de euro / Ce (nu) a spus Adr… […]

mihai
5 luni în urmă

Va rog sa dati tot articolul din Europa Libera Romania ca sa vada romanii ce a ajuns postul ala pe care multi l-am divinizat pe vremuri!! Singura scuza ar fi adaugarea numelui tarii si asa sa nu fie originalul…

4 luni în urmă

[…] Decembrie de poveste. Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului se va deschide în acest an pe 30 noiembrie, după cum a anunţat Primăria Braşov. […]

Citeşte şi...
Close
Back to top button