Expres

Aeroportul Brașov are nevoie de conducere performantă / Ce solicită USR Consiliului Județean

Aeroportul Brașov are nevoie de conducere performantă / Ce solicită USR Consiliului Județean

Consilierii județeni ai USR Brașov vor să atragă candidați valoroși pentru cele cinci poziții ale Consiliului de Administrație al Aeroportului, în contextul în care mandatul actualului CA expiră pe 28 mai 2024.

„După evoluția sub așteptări a actualului Consiliului de Administrație, Consiliul Județean Brașov trebuie să se asigure că membrii noului CA vor avea capacitatea de a dezvolta cu adevărat acest obiectiv și de a-l aduce la nivelul de performanță pe care îl merită brașovenii”, spun aceștia.

Consilierii județeni ai USR consideră că membrii CA trebuie plătiți suficient de bine încât aeroportul să fie un angajator atractiv pentru specialiști cu adevărat valoroși, capabili să realizeze obiective importante, precum respectarea nivelului veniturilor și cheltuielilor aeroportului conform planului de afaceri, realizarea unui masterplan al aeroportului și dezvoltarea de capabilități în direcția de transporturi cargo.

Vrem management performant la aeroport, vrem în noul CA oameni competenți, care să contribuie la dezvoltarea aeroportului. Sper să se termine cu membrii de partid și angajați ai ROMATSA”, a declarat consilierul județean USR Ovidiu Paraschivescu, astăzi, într-o conferință de presă.

Articole asemănătoare

Actualul Consiliu de Administrație nu a fost capabil să gestioneze corect și transparent acest aeroport. Nu mai vrem membri puși politic în CA. În acest sens, facem un apel către comunitatea brașoveană și mediul de business să încurajeze profesioniști să candideze pentru noul CA. Totodată, rugăm reprezentanții presei să popularizeze anunțul pentru concursul de ocupare a posturilor din conducerea aeroportului”, mai spune acesta.

Se cere și o comisie specială în CJ

Totodată, în ultimele săptămâni, consilierii județeni USR au semnalat o serie de probleme în administrarea aeroportului. Grupul USR a cerut justificări referitoare la bugetul aeroportului pentru acest an, pentru a înțelege cum s-a ajuns la suma solicitată de 39 de milioane de lei, în condițiile în care anul trecut era estimată la 30 de milioane de lei. De asemenea, au cerut rapoarte de activitate lunare și semestriale ale Consiliului de Administrație, planul de management actualizat, valoarea primelor acordate în 2023, stadiul procedurii de prenotificare către Comisia Europeană, precum și contractele de asistență juridică semnate în cursul acestui an.
„Cu toate acestea, membrii Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului nu au venit la ședințele de comisii, iar domnul președinte Todorică nu i-a invitat la ședința de plen, deși consilierii USR au solicitat acest lucru”, mai spun aceștia.

Mai mult, proiectul de buget al aeroportului a fost trimis fără documente justificative, nu a fost prezentată execuția bugetară pentru anul trecut, nu există încă un plan de management, obligatoriu legal, pentru acest an.

Ovidiu Paraschivescu, împreună cu colegii consilieri județeni USR, a propus înființarea unei comisii speciale a Consiliului Județean pentru verificarea legalității bugetului și pentru clarificarea listei lungi de informații solicitate. Proiectul de constituire a comisiei a fost amânat ca urmare a promisiunii președintelui Consiliului Județean că vor fi invitați la discuții cu conducerea aeroportului.

Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) este un obiectiv foarte important pentru comunitățile din județul Brașov și realizarea sa a costat 140 de milioane de euro.
„Prin urmare, transparența deciziilor și costurilor legate de aeroport nu e opțională, ci obligatorie față de toți brașovenii”, subliniază consilierii județeni USR.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare