Expres

Aer polar în România – de luni

Aer polar în România – de luni

Astăzi și duminică, țara noastră este traversată de un val de căldură, după care vremea se va răci sever.

Temperaturile vor fi cuprinse între -6 şi 10 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în vest, centru nord, dar şi în zonele montane. Se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi viscolite. Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua senzația de rece.

„Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simții în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă sâmbătă vom consemna valori minime de 14, 16 grade, duminică ajungem la 7, 9 grade. Săptămâna viitoare va debuta în partea de vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra 9, 10 grade. De marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi”, a declarat Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, pentru  Antena 3.

Aer polar în România – de luni

Frigul va „lovi”, însă, întreaga Europă. Se va răspândi de la nord la sud, în Regatul Unit și Irlanda mai întâi. Apoi se va extinde în restul Europei. Temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât în ​​mod normal. Se prognozează ninsori în munți și ploi abundente mai la sudul continentului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button