Expres

Acțiuni rutiere pe raza stațiunilor Râșnov și Bran

Polițiștii au desfășurat, în week-end, acțiuni rutiere pe raza stațiunilor Râșnov și Bran. Acestea au vizat depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise și prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave.

În cadrul controalelor efectuate pe raza stațiunii Râșnov, în 12 martie, polițiștii au depistat:
-în jurul orei 09.30 un conducător auto, în vârstă de 43 de ani, care prezenta o valoare a alcoolemiei de 0,77 mg/l;
-în jurul orei 09.50 un tânăr de 29 de ani pozitiv la cannabis;
-la ora 14.30 un conducător auto în vârstă de 40 de ani care avea prezentă în organism substanța cannabis;
-la ora 17.50 un bărbat de 31 de ani pozitiv la cannabis;
-în jurul orei 21.10 un conducător auto în vârstă de 33 de ani pozitiv la cannabis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, agent șef principal Daniel Zontea, polițiștii râșnoveni au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând să se stabilească, prin mostrele biologice recoltate la o unitate medicală autorizată, cantitatea și tipul de substanțe consumate de șoferi.
Dosarele sunt instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente.

Rezultatele controalelor din Bran

În timpul controalelor efectuate în Bran, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 11.000 de lei. Șapte conducători auto au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă determinată de timp, întrucât au fost identificați sub influența alcoolului.
De asemenea, au fost reținute trei certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice descoperite la autovehicule.


A fost aplicată o sancțiune pentru abateri la regimul silvic și s-a confiscat materialul lemnos transport. Unul dintre conducătorii auto opriți în trafic este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
Dosarul se află în lucru sub instrumentarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Zărnești.
„Reamintim faptul că scopul tuturor activităților desfășurate nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!”, a transmis reprezentantul IPJ Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button