Expres

Abatitoarele, echipamente HoReCa eficiente, cu funcții inteligente

Abatitoarele, numite și blast chillere, sunt considerate unele dintre cele mai utile echipamente HoReCa din bucătăriile profesionale, datorită proprietății lor unice de a scădea rapid temperatura alimentelor. Astfel, ele folosesc un sistem extrem de productiv, sigur și igienic de răcire accelerată a preparatelor, dovedindu-se ideale pentru numeroase unități din domeniul ospitalității, precum restaurante, fast food-uri, servicii de catering etc. Ele au capacitatea, spre exemplu, de a aduce un fel de mâncare de la +65 de grade Celsius la +10 grade Celsius, respectiv la -18 grade Celsius (congelare), în doar câteva zeci de minute.

Avantajele unor asemenea echipamente HoReCa în localul dumneavoastră sunt nenumărate: ele vor reduce pierderile cu alimentele și risipa (care poate fi considerată o problemă generalizată la nivelul întregii țări, nu doar în această industrie), vor scădea timpul de servire (ceea ce va contribui la creșterea satisfacției clienților care vă trec pragul) și vor alinia unitatea la toate normele aflate în vigoare la acest moment la nivelul DSV (Direcția Sanitar Veterinară) și HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points – Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control).

Deși respectivele echipamente HoReCa au un preț de ordinul miilor de euro, acesta reflectă în totalitate funcțiile inteligente cu care sunt dotate și, în plus, se amortizează rapid, având în vedere timpul îndelungat de utilizare. Mai mult decât atât, furnizorul Fresco Expert, care susține inovația în bucătăriile profesionale din România încă din anul 1992, pune la dispoziția partenerilor săi modele de abatitoare cu reduceri semnificative. Iată, mai jos, un exemplu:

Blast Chiller SkyLine ChillS 725076 – preț 8.586 euro (scăzut de la 13.295 de euro)

Acest echipament HoReCa, având atât funcția de răcire, cât și congelare, are o productivitate de mai puțin de 90 de minute pentru scăderea temperaturii de la +90 de grade Celsius la +3 grade Celsius, respectiv de mai puțin de 240 de minute pentru scăderea temperaturii de la +90 de grade Celsius la -18 grade Celsius (în ambele exemple, vorbim despre o cantitate de 30 de kilograme de alimente). Abatitorul este echipat cu control touch screen și are o capacitate de 6 GN 1/1 (600×400 mm).
Echipamentele HoReCa de tipul celui descris mai sus sunt dotate cu 3 moduri de răcire/congelare (manual, automat și programat – până la 1.000 de programe diferite) și diverse cicluri speciale: răcire controlată, dospire, dospire rapidă, regenerare rapidă, Sushi & Sashimi, răcire Sous-Vide, înghețată, iaurt, ciocolată etc. De asemenea, blast chiller-ul are 7 trepte de ventilare (pentru performanțe maxime), o sondă de temperatură multi senzor (în 3 puncte, pentru maximum de precizie și siguranță alimentară) și colțuri interioare rotunjite, pentru o curățare mai rapidă și mai ușoară. Alte specificații tehnice: dimensiuni 89,7×93,7×102 cm, greutate 170 kg, kW electric 2.7, clasa climatică 5, garanție Base Care inclusă în preț (montaj, 12 luni piese de schimb și manoperă).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button