Expres

A murit Moni Bordeianu, primul solist Phoenix

A murit Moni Bordeianu, primul solist Phoenix

Cunoscutul muzician Moni Bordeianu a murit în urmă cu trei zile. Florin Bordeianu s-a născut pe 26 februarie 1948, la Beșenova Nouă, județul Timiș.

A plecat „on the other side” cel care a animat tinerețea (nu doar) celor care în anii 60 au simțit că se poate trăi și altfel, că merită luptat pentru asta. Nu pot decât să-mi exprim gratitudinea pentru tot ceea ce ne-a oferit acest mare artist al vieții transformat în legendă încă din 1970 cînd a ales libertatea și a emigrat în S.U.A.

A părăsit atunci cu lacrimi în ochi și durere în suflet formația cu care a ajuns atît de popular și iubit – Phoenix. Atunci a fost primul mare zbor care însă ia permis să mai revină alături de Nicu Covaci, Bela Kamocsa, Gunther Rainiger, cu care s-a înălțat inițial. Acum Moni, Florin Bordeianu, și-a luat ultimul zbor, spre veșnicia Nimicului. Îi vom păstra cât trăim vie memoria. Poate o vor face și cei ce-i vor descoperi și asculta cântecele”, a transmis criticul muzical Mimo Obradov.

Cântărețul, care ar fi împlinit 76 de ani peste doar două săptămâni, a mai avut probleme de sănătate în urmă cu mai mulți ani, când îi fusese amputat un picior, din cauza complicațiilor apărute din cauza diabetului.

A plecat sa deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!“, a scris Nicu Covaci pe Facebook.

Foto 2, 3 și 4 Facebook Nicu Covaci


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare