Expres

A murit actorul care l-a interpretat pe Nicolae Bălcescu

A murit actorul care l-a interpretat pe Nicolae Bălcescu

Teatrul Evreiesc de Stat a anunțat, duminică, decesul actorului Cornel Ciupercescu, la vârsta de 77 de ani. Din anul 1990, Cornel Ciupercescu a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii. El a intrerpretat roluri precum Saladin, în Nathan înțeleptul, Gaston Schmaltz, în Povestea unei bănci particulare, Golem, în Golem, sau Ulrich von Hutten, în Elogiul nebuniei.

Teatrul Evreiesc de Stat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului nostru, actorul Cornel Ciupercescu. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești, dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș”, a fost mesajul Teatrului Evreiesc de Stat.
A murit actorul care l-a interpretat pe Nicolae Bălcescu. „Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi… Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu. Nenea Ciupi ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot”, a fost mesajul postat pe Facebook de actrița Natalie Ester.

Foto: Teatrul Evreiesc de Stat – Facebook


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button