Expres

A mâncat pește și s-a produs o tragedie

A mâncat pește și s-a produs o tragedie.

O mamă din California a suferit pierderea tuturor celor patru membre după ce a contractat o infecție bacteriană de la un pește Tilapia, insuficient gătit. Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de amputare a tuturor membrelor, după o ședere de mai multe luni în spital, luptând împotriva unei teribile infecții, scrie Daily Mail.

Barajas, mamă a unui băiat de șase ani, a început să se simtă rău la sfârșitul lui iulie, la câteva zile după ce a mâncat peștele pe care îl cumpărase de la un magazin local din San Jose și l-a gătit acasă, a dezvăluit prietena ei pentru News 19.

A fost foarte greu pentru noi toți. Este teribil. Acest lucru i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi. Ea aproape că și-a pierdut viața. Au plasat-o în comă indusă medical. Degetele ei erau negre, picioarele erau negre, buza de jos era neagră. Avea sepsis complet și rinichii îi cedau”, a spus prietena lui Barajas, Anna Messina.

Se crede că infecția a fost cauzată de vibrio vulnificus, o infecție bacteriană asupra căreia Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a emis recent un avertisment.

Modurile în care puteți fi infectat cu această bacterie sunt două: puteți mânca ceva contaminat cu ea sau puteți avea o tăietură sau tatuaj expus apei în care trăiește acest microb”, a explicat doctorul Natasha Spottiswoode, expert în boli infecțioase la UCSF.

Oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție sensibile, cum ar fi evitarea contactului cu apă dacă au o tăietură până când aceasta se vindecă complet”, a spus Spottiswoode.

Aproximativ 150-200 de cazuri de infecție sunt raportate în fiecare an, iar unul din cinci oameni cu această infecție moare, potrivit CDC. Bacteria este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, conform Spottiswoode.

Prietena femeii a creat o pagină GoFundMe pentru a o ajuta să acopere costurile medicale și necesitățile continue de îngrijire.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button