Expres

A câştigat la loterie o sumă fabuloasă

A câştigat la loterie o sumă fabuloasă. Persoana care a câştigat al doilea premiu ca importanţă din istoria loteriilor din Statelor Unite s-a prezentat pentru a revendica marele câştig (jackpot) de 1,6 miliarde de dolari, însă identitatea sa va rămâne secretă pentru încă 90 de zile, a anunţat miercuri Florida Lottery. Jackpotul licitaţiei Mega Millions a fost câştigat luni, la şapte săptămâni după extragerea din 8 august, a precizat Florida Lottery într-un comunicat.

Florida este unul dintre cele 45 de state americane care participă la loteria Mega Millions, alături de Washington DC şi Insulele Virgine Americane. Această loterie a experimentat 31 de extrageri organizate de două ori pe săptămână fără să înregistreze un câştigător până când posesorul unui bilet cumpărat de la supermarketul Publix din Neptune Beach, o localitate aflată la 25 de kilometri distanţă de Jacksonville, a ghicit toate cele şase numere puse în joc, scrie Reuters.

Reprezentanţii Mega Millions au spus că jackpotul de 1,602 miliarde de dolari este cel mai mare câştig din istoria acestei licitaţii, depăşind precedentul său record de 1,537 miliarde de dolari, care a fost stabilit în statul Carolina de Sud în 2018.

Recordul absolut obţinut la o loterie americană îi aparţine companiei rivale Powerball, cu un jackpot de 2,04 miliarde de dolari câştigat cu un bilet vândut în California în noiembrie 2022, potrivit site-ului organizatorilor.

Câştigătorul din Florida al jackpotului pus în joc de Mega Millions va putea să aleagă între a primi întreaga sumă – ce îi va fi achitată în plăţi anuale întinse pe durata a 30 de ani – sau să accepte suma de 794,2 milioane de dolari, care îi va fi plătită pe loc, în numerar. Câştigurile la loterie sunt impozitate.

Conform legilor din Florida, câştigătorii la loterie care obţin premii de peste 250.000 de dolari nu trebuie să îşi dezvăluie identitatea în mod public decât după 90 de zile după ce şi-au revendicat premiul.

Cumpărând cu 2 dolari un bilet de loterie, şansele de a câştiga marele premiu (jackpot) al unei loterii americane sunt de aproximativ 1 la 300 de milioane. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button