Expres

11 proiecte de mediu concurează pentru finanțare de la Primăria Brașov

11 proiecte de mediu concurează pentru finanțare de la Primăria Brașov. 11 organizații nonguvernamentale au depus la Primăria Municipiului Brașov proiecte de organizare a unor evenimente dedicate protejării mediului, pentru a fi finanțate prin ghidul dedicat finanțării organizațiilor care desfășoară activități nonprofit de informare, educare și conștientizare în domeniile sustenabilitate urbană, ecologie, protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice. Pentru a fi eligibile, cele 11 proiecte trebuie să includă minim o activitate dedicată publicului larg în perioada desfășurării celei de a treia ediții a Forumului Orașelor Verzi, respectiv 4 – 10 septembrie 2023. Conform calendarului actualizat al acestui ghid, în perioada 31 martie – 6 aprilie se va desfășura prima etapă de evaluare: verificarea conformității administrative, respectiv a eligibilității cererilor de finanțare.
„Faptul că am reușit să lansăm Ghidul de finanțare pentru proiecte de mediu destinat societății civile brașovene mai repede și cu o alocare financiară mărită față de anul trecut, precum și interesul arătat de organizațiile de mediu, reprezintă o confirmare a dorinței societății civile de a fi parte din schimbarea pe care ne-o dorim la nivelul orașului nostru, de a transforma Brașovul în capitala verde a României. În perioada următoare vom evalua proiectele, iar din luna mai va putea începe implementarea lor. Cel puțin o componentă se va desfășura în perioada Forumului Orașelor Verzi, o componentă adresată publicului larg, publicului brașovean. Avem nevoie de aceste inițiative, pentru că atingerea obiectivelor de mediu pe care și le-a propus Brașovul ne aduce beneficii tuturor”, a declarat primarul Allen Coliban.

Cel mult 100.000 de lei pentru un proiect

11 proiecte de mediu concurează pentru finanțare de la Primăria Brașov. Proiectele depuse trebuie să se înscrie în următoarele arii tematice: „Mobilitate și transport alternativ”, „Managementul deșeurilor”, „Spații verzi și reconversie urbană”, „Calitatea aerului” și „Energie regenerabilă”, având ca obiective: informarea, conștientizarea și educarea cetățenilor din aceste arii tematice.
Sunt încurajate proiectele cât mai inovatoare, forma lor putând varia de la proiecte culturale (de tip expoziții, instalații multimedia, proiecții de film etc), la proiecte sportive (competiții, evenimente de sport de masă etc) și până la proiecte educative (ateliere creative, sesiuni de informare, dezbateri etc.).
Valoarea maximă care poate fi alocată unui singur proiect de mediu este de 100.000 de lei, contribuția beneficiarului fiind de 10%.
Potrivit Ghidului de finanțare, acordarea sumelor nerambursabile se realizează având la bază calitatea și originalitatea proiectului; relevanța; fezabilitatea; rezultatele așteptate, impactul și sustenabilitatea; modul în care a fost întocmit bugetul proiectului.

Calendarul actualizat pentru concursul de proiecte de mediu

31 martie – 6 aprilie – Verificarea conformității administrative, respectiv a eligibilității cererilor de finanțare (Etapa I);
7 aprilie – Afișarea listei cu proiectele eligibile în etapa I, respectiv lista cu proiectele care nu sunt eligibile;
10 – 25 aprilie – Analizarea și notarea proiectelor de către Comisia de Evaluare (Etapa a II-a);
26 – 27 aprilie – Publicarea listei cu proiectele selectate pentru finanțare, inclusiv punctajul obținut de fiecare proiect;
28 aprilie – 3 mai – Termenul pentru depunerea contestațiilor;
4 – 8 mai – Termenul pentru soluționarea contestațiilor;
9 mai – Publicarea listelor finale cu proiectele selectate pentru finanțare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare