Educaţie

[ViDEO] BRAȘOV. Ea este șefa de promoție a Academiei Forţelor Aeriene

  • academia absolvire1_218114.JPG
  • academia absolvire7_218115.JPG
  • academia absolvire5_218116.JPG
  • academia absolvire0_218117.JPG
  • academia absolvire4_218118.JPG
  • academia absolvire12_218119.JPG
  • academia absolvire8_218120.JPG
 

O nouă promoţie „şi-a luat zborul” de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”. Promoţia „Andrei Mureșianu 200”, cum este numită toată generația care a încheiat în acest an studiile academiilor militare, a absolvit, la Brașov, printr-un ceremonial special desfăşurat, din nou, după o pauză de trei ani, în Piaţa Sfatului.

La ceremonia care a atras mulți spectatori au participat 44 de absolvenţi care au fost înălțați la gradul de sublocotenent, care au urmat programe de studii în management în aviaţie, managementul traficului aerian şi managementul organizaţiei, în specialităţile aviaţie (naviganţi şi nenaviganţi), artilerie şi rachete antiaeriene şi radiolocaţie, pregătiţi pentru a ocupa funcţii în Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne. La eveniment au participat cadrele didactice, comandanţii şi studenţii Academiei Forţelor Aeriene, părinţi şi invitaţi ai studenţilor, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul maior Laurian Anastasof, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Ciprian Băncilă, primarul George Scripcaru, comandanţi ai structurilor militare centrale, ai unităţilor şi structurilor din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale din garnizoana Braşov, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai asociaţiilor veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere.
După intonarea Imnului Naţional, preotul militar al Academiei, pr. Constantin Ciobanu, ajutat de doi confraţi, a oficiat o scurtă slujbă de binecuvântare a tinerilor. În alocuțiunile rostite, reprezentanții autorităților i-au felicitat pe tinerii ofițeri și le-au promis sprijinul lor.

Din piepturile tinerilor, dar şi ale cadrelor instituţiei a răsunat Imnul Academiei, pe versurile fostului rector, general (r) Petrişor Mandu: „Vivat Academia/Vivat Aviaţia,/Vivat Artileria/Şi Radiolocaţia!”. Solemnitatea s-a încheiat cu defilarea studenţilor şi profesorilor Academiei, iar piloţii Aeroclubului Teritorial Braşov din cadrul Aeroclubului României au survolat la mică înălţime Piața Sfatului, făcând şi câteva acrobaţii, spre încântarea asistenţei.

„Au fost cei mai frumoși ani din viața mea”

Pentru al patrulea an consecutiv, șeful de promoție pe întreaga academiei este o fată, în 2016 fiind Delia Adelina Bahnovei (video 1 și foto1). Ea a terminat specializarea aviație nenaviganți (control trafic aerian), cu media generală 9.57. Este din Suceava şi a absolvit Liceul Militar de la Câmpulung Moldovenesc, unde, în clasa a IX-a, şi-a descoperit pasiunea pentru acest domeniu. „Au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Am cunoscut oameni care m-au ajutat să mă dezvolt şi acum sunt pregătită să dau tot ce pot pentru a evolua din punct de vedere profesional. Urmează şase luni de practică de specialitate şi apoi voi pleca în unitatea unde sunt repartizată, unde voi munci”, a precizat sublocotenent Delia-Adelina Bahnovei.
Sublocotenentul Andrei Ioan Feisan este şi el primul din seria de anul acesta de la specialitatea militară aviaţie naviganţi pentru MapN, cu o medie de 9,41. „Au fost momente dificile dar şi plăcute. Am reuşit să trecem peste toate şi am mers mai departe, cu susţinerea cadrelor didactice şi a celor militare. Am absolvit Liceul Militar de la Alba Iulia şi în clasa a X-a m-am gândit că aş vrea să urmez academia pentru a deveni aviator”, a spus el. La specialitatea militară aviaţie naviganţi pentru MAI, șef de promoție este Dănuţ-Mihai Mucea, iar la artilerie şi rachete antiaeriene pentru MApN, Flavian-Dănuţ Ozoiu.
„Perioada de practică de specialitate şi de zbor este complexă. Începe cu unele elemente de bază, care se fac în Academia „Henri Coandă”, partea teoretică, după care în colaborare cu Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi cei de la Şcoala de Aplicaţii pentru Forţe Aeriene dezvoltăm partea de practică. Se zboară în primă fază cu aeronavele uşoare pentru piloţi pe avion motor şi pe elicopterele de tip EC 120 cu care îi pregătim pe piloţii de elicoptere”, a explicat lt. col. Bogdan Chioseaua (video 2), ofiţer relaţii publice la Academia „Henri Coandă”.

Academia „Henri Coandă” este singura instituţie din ţară care pregăteşte piloţi şi personal pentru forţele aeriene române şi pentru nevoile sistemului public de siguranţă şi apărare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare