Educaţie

Trec școlile în online? Ce a spus ministrul Educației

Trec școlile în online?

Creșterea prețurilor la energie electrică și gaze a generat costuri foarte mari. Astfel, în țară, multe dintre autoritățile locale au probleme cu plata facturilor. În unele zone s-a pus problema trecerii unităților de învățământ în sistem online, pentru a se face economie. Mai multe universități au anunțat deja că vor avea și cursuri online în anul 2022-2023, din cauza crizei energetice.

Astăzi, într-o conferință de presă, Ligia Deca, ministrul Educației, a abordat și acest subiect.

Trec școlile în online?

Ministerul Educației – România şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare”, a declarat Ligia Deca. Ea a continuat: „Prioritatea este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă pe piaţa energetică. Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Din analizele noastre, nu există motive de îngrijorare. Dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button