Educaţie

Se va intra mai ușor la liceele bune din Brașov

Se va intra mai ușor la liceele bune din Brașov în acest an. 3.265 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Braşov care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut medii peste 5.00, reprezentând un 70,28% din totalul celor prezenţi la acest examen, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov. Procentajul mediilor peste 5.00 din acest an este mai mic cu aproape cinci puncte procentuale decât cel de la simularea de anul trecut.
Pe probe de examen, 77,02% dintre elevi au obţinut note peste 5.00 la Limba şi literatura română şi doar 62,11% au obţinut note peste 5.00 la Matematică.


Doar patru note de 10 la română

Se va intra mai ușor la liceele bune din Brașov în acest an. În schimb, doar patru elevi au obţinut nota 10 la Limba şi literatura română şi 36 la Matematică. Niciun elev nu a obţinut nota 10 la ambele (sau la toate trei) probe. La proba de limbă maternă (maghiară sau germană), doar doi elevi au obţinut note de 10. Unul la limba germană şi unul la limba maghiară.
De remarcat este faptul că numărul mediilor între 8.00 şi 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut, cu mai mult de 7 procente.

„Statistic vorbind, rezultatele la simularea de anul acesta la Evaluarea Națională pot fi catalogate ca fiind mai slabe decât cele de anul trecut, curba mediilor de anul acesta având maxime între 5 și 7. Comparativ cu cele din anul trecut, unde aceste maxime se regăseau în plaja dintre șase și opt, iar procentul celor care a obținut medii peste cinci anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut. Există diferențe semnificative între rezultatele de la simulare față de cele de la examenul propriu-zis, atât statistic, cât și luate individual. Profesorii care predau disciplinele de examen la clasa a VIII-a analizează împreună cu elevii la clasă aceste rezultate, propunând măsuri remediante, acolo unde este cazul, în vederea îmbunătățirii acestora la examenul din vară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Brașov, Valentin Bucur.

La nivel național sunt mai proaste rezultatele

Rezultatele în urma acestor simulări nu vor fi trecute în cataloage decât la cererea expresă a elevilor sau a părinţilor acestora, potrivit reprezentanţilor IŞJ Braşov. Vor fi analizate la clasă, iar pe baza acestora, profesorii vor realiza programe remediale menite să îmbunătăţească rezultatele la examenele reale de la finalul clasei a VIII-a.
La nivel național, rezultatele simulării probelor de la Evaluarea Naţională, publicate miercuri de Ministerul Educaţiei, arată că aproape 3 din 4 elevi de clasa a VIII-a (73%) nu au reuşit să ia măcar nota 7 la proba scrisă. În acelaşi timp, peste 1.300 de copii au obţinut nota 10 la această disciplină.

Criteriu pentru admiterea la liceu

Se va intra mai ușor la liceele bune din Brașov în acest an. Din acest an, criteriul pe baza căruia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu o reprezintă strict media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii învăţământului gimnazial, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. În anii precedenți, în media de admitere a fost luată în calcul, cu ponderi diferite, media de absolvire a claselor V-VIII. Ultima dată, aceasta conta 20% în media finală de admitere.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button