Educaţie

Șaguna ar putea fi primul colegiu de stat ce oferă Bac internațional

Șaguna ar putea fi primul colegiu de stat ce oferă Bac internațional. Colegiul Național „Andrei Șaguna” intră în etapa finală, după un an de pregătiri, pentru a obține acreditarea pentru Bacalaureatul internațional. Astfel, va fi singura instituție de învățământ preuniversitar de stat din țară ce va oferi o astfel de opțiune, nu doar propriilor elevi, ci și liceenilor din țară și din străinătate.

Pe parcursul anului de pregătiri, care au însemnat, în primul rând, formarea cadrelor didactice, lucrurile s-au mai schimbat față de ceea ce știa la start (detalii aici).

Bacalaureatul internațional presupune doi ani de cursuri diferite de ceea ce se face acum în ciclul superior al liceului (clasele a XI-a și a XII-a). În „clasa specială” sunt proiectate 20 de locuri pentru următorul an școlar, ce vor fi deschise pentru orice elev din țară sau străinătate ce urmează să intre în clasa a XI-a. Selecția se va face în urma unui test și a unui interviu, în luna septembrie.

„Este vorba despre o structură internațională. Mai precis, programul numit «Diploma Program», care are ca finalitate Bacalaureatul Internațional. Elevii, în ultimii doi ani, se vor pregăti într-o structură separată, având opțiuni care să îi îndrepte înspre o carieră academică. Bacalaureatul Internațional pare mai greu, pentru că are șase examene. Sunt trei materii de cel mai înalt nivel și trei materii care sunt medii ca abordare. La nivel național, Bacalaureatul Internațional este recunoscut, în timp ce aplicația (nota red. – înscrierea, candidatura) în exterior, pentru un copil care dorește să studieze în afara României, va fi puternic susținută de un Bac Internațional. Mai precis, este secretul bursei”, a precizat directorul Colegiului Național „Andrei Șaguna“, prof. Carmen Tănăsescu, într-o conferință de presă pe această temă (foto 2)

Cursurile vor avea loc doar în limba engleză, sunt structurate pe discipline interconectate, cu orientare spre științe, mediu și societate, arte, limbă și literatură universală, cu profesori acreditați să predea la acest nivel.

„Trebuie să te pui foarte bine la punct. Ca profesor acreditat în sistemul internațional, trebuie să cunoști foarte bine programa internațională; după aceea, cu sistemul de evaluare, care e un lucru diferit. Evaluarea în sistemul internațional – chiar dacă noi facem mici evaluări, ne distrăm aici în clasă, împreună, ca să știe copilul nivelul – întotdeauna evaluarea este externă și se face de către profesori acreditați din întreaga lume. La sfârșit ei primesc note pentru o lucrare și pentru examene pe care le dau în sistem internațional, cu subiecte unice”, a explicat prof. Ciprian Satală, director adjunct al CN „Andrei Șaguna”.

Taxa pentru un an va fi de 5.000 de euro, iar un avantaj este faptul că elevii admiși nu vor mai plăti și examenele finale.

Înscrierile pentru selecție vor fi deschise curând, mai precis după obținerea acreditării, dar deja există doritori din țări precum Japonia, Israel, Canada și țări europene care nu au bac internațional, mai afirmă prof. Carmen Tănăsescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare