Educaţie

Râșnovul are de astăzi medic specialist școlar

Râșnovul are de astăzi medic specialist școlar.
„Începând de astăzi, colectivul primăriei Râșnov are o nouă colegă.  Este vorba despre medicul specialist școlar, Bianca Bucur.
Preșcolarii, elevii de la școlile gimnaziale și cei de la liceu vor beneficia de consultații de specialitate direct la unitatea de învățământ.
Medicul specialist a ocupat această funcție în urma unui concurs organizat de primăria orașului Râșnov. Acesta își va desfășura activitatea astfel încât să acopere toate instituțiile de învățământ din oraș.
De la începutul anului școlar, în unitățile de învățământ din orașul nostru își desfășoară activitatea și două asistente medicale, care verifică starea de sănătate a elevilor”, au anunțat reprezentanții Primăriei Râșnov (jud. Brașov).

Rolul medicului școlar


Cei de la Primăria Râșnov au explicat și care sunt atribuțiile medicului școlar în instituțiile de învățământ. Acesta:

– Examinează toţi preşcolarii din grădiniţe, elevii care urmează să fie supuşi examenului medical de bilanţ al stării de sănătate;
– Selecţionează din punct de vedere medical elevii cu probleme de sănătate, în vederea orientării lor şcolar-profesionale la terminarea şcolii generale de 9 ani şi a liceului;
– Examinează, eliberând avize în acest scop, elevii şi studenţii care urmează să participe la competiţii sportive;
– Eliberează pentru elevii şi studenţii cu probleme de sănătate documente medicale în vederea scutirii parţiale de efort fizic şi de anumite condiţii de muncă în cadrul instruirii practice în atelierele şcolare;
– Eliberează scutiri medicale de prezenţă la cursurile şcolare şi universitare teoretice şi practice pentru elevii şi studenţii bolnavi;
– Efectuează triajul epidemiologic după vacanţa şcolară sau ori de câte ori este nevoie, depistează activ, prin examinări periodice, anginele streptococice şi urmăreşte tratamentul cazurilor depistate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button