Educaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care elevii pot beneficia de masă și cazare gratuită

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 12 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, informează Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ prevede că elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic pot beneficia de masă și cazare gratuită în cantinele și internatele școlare. 

„Elevii care în localitatea de domiciliu nu au posibilitatea de a învăţa într-o unitate de învăţământ vor fi sprijiniţi prin decontarea cheltuielilor de transport la cea mai apropiată unitate de învăţământ sau vor primi cazare şi masă gratuite în internatele şcolare, cu excepţia celor înscrişi în învăţământul postliceal. În cazul elevilor care frecventează învăţământul dual în altă unitate administrativ-teritorială decât cea de domiciliu, decontarea cheltuielilor de transport şi facilităţile de cazare şi masă gratuite prevăzute la alin. (8) se acordă, conform prevederilor prezentei legi, indiferent de oferta de educaţie şi formare profesională disponibilă în localitatea de domiciliu”, se arată în lege.

Acoperirea cheltuielilor pentru cazarea și masa elevilor se va asigura din bugetele locale sau de la consiliile județene prin decizii proprii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button