Educaţie

Mobi-Pro. Burse pentru românii care vor să înveţe o meserie în Germania!

  • cursuri_germania2_207695.jpg
 

Societatea de Formare Profesională Pritzwalk a selectat o parte din tinerii români  pentru un stagiu de formare profesională în Germania. Acest stagiu se va derula pe o perioadă de 3 ani, în cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobipro. Săptămâna trecută, în Alba Iulia, specialiștii germani au facut o prezentare a localității Pritzwalk, a sistemelor de lucru din fabricile aflate în localitate și din apropiere, precum și a sistemului de învățământ şi formare profesională.

„Participanții la program vor beneficia și de o bursă în valoare de circa 800 euro, pentru cheltuieli de masă și cazare la internate școlare“, arată într-un comunicat oficial ADR Centru. Cei interesaţi trebuie să aibă vârsta între 18-27 de ani.

Se va acorda o indemnizație lunară de ucenic, în valoare de aproximativ 800 euro, corespunzător meseriei alese. Meseriile care pot fi alese sunt cea de electronist, mecanic industrial, mecatronică sau tehnician mecanic pentru scule așchietoare. „Cursurile de formare profesională sunt certificate la nivel european și durează aproximativ 3-3,5 ani, inclusiv vacanțele. La finele stagiului, tinerii vor putea să își găsească un loc de muncă în Germania, ca și muncitori calificați în industria automotivelor, construcții de mașini sau service-uri auto, precum și în cadrul firmelor, române sau germane, din România“, se mai arată în comunicat.

„Calendarul de selecție a tinerilor prevede că perioada de înscriere se va încheia în 28 martie, iar din 29 martie până în iulie 2016 se va desfășura cursul de limba germană, la Școala Sf. Iosif din Alba Iulia. Începând cu 1 septembrie 2016 cei selectați vor urma cursurile de formare“, se menţionează în comunicat. Mai multe informații despre această selecție se pot obține la telefon 0749.25.63.59, sau la adresa de e-mail medafiru@yahoo.com.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button