Educaţie

Evaluarea Națională – subiectele și baremul la matematică / Rupte de realitate

Evaluarea Națională – subiectele și baremul la matematică. Cei mai mulți dintre elevii claselor a VIII-a au încheiat astăzi simularea pentru Evaluarea Naţională (EN VIII 2023).
Luni, a avut loc proba scrisă la Limba română (detalii aici) , iar astăzi s-a desfășurat simularea probei scrise la matematică. Oficial, simularea se va încheia mâine, cu proba la limba maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, la Brașov fiind vorba de germană și maghiară. Aceștia au primit și astăzi subiectele de matematică în limba în care au studiat.

Evaluarea Națională – subiectele și baremul la matematică

Subiectele de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică, au avut un timp de rezolvare de două ore și un punctaj din oficiu de 10 puncte. Subiectele au fost axate mai ales pe probleme și exerciții abstracte, fără referiri la situații din viața reală. O singură problemă a avut câteva elemente din realitate, dar și aceea se rezuma la câteva operații matematice în rezolvare.
Primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi – de tip grilă – cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a fost cu probleme de algebră și geometrie.
Cea mai dificilă problemă remarcată de elevi, la ieșirea de la proba scrisă, a fost cea de la Subiectul al III-lea, punctul 6.

Evaluarea Națională – subiectele și baremul la matematică. Aveți mai jos subiectele și baremele de evaluare și notare pentru Matematică, simularea Evaluării Naționale 2023, publicate de Ministerul Educației.
Subiectele se regăsesc și în limbile maghiară și germană, studiate de elevi din județul Brașov.

Subiectul în limba română

Baremul de evaluare și de notare

Subiectul de matematică în limba maghiară

Subiectele la matematică în limba germană


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button