Educaţie

Colegiu important din județul Brașov, reabilitat cu fonduri europene

Un colegiu important din județul Brașov va fi reabilitat cu fonduri europene. Este vorba despre Colegiul Național „Doamna Stanca” din Făgăraș.
Valoarea proiectului este de 6.106.158,43 lei, TVA inclus. Vor fi efectuate lucrări de modernizare și de creștere a eficienței energetice.


„Primăria Municipiului Făgăraș a depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență o cerere de finanțare în vederea reabilitării și modernizării Colegiului Național «Doamna Stanca» (corp C1, C2) și creșterea eficienței energetice prin implementarea unui sistem integrat de monitorizare, control și reducerea consumului de energie.
Cererea investiției a fost aprobată având valoarea totală de 6.106.158,43 lei, TVA inclus.
Prin proiectul de refacere și reabilitare a clădirilor se vor reface: șarpanta, hidroizolația, tencuielile și troruarele degradate și totodată vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile”, au informat reprezentanții Primăriei Făgăraș.

Colegiu important…


Colegiul din Făgăraș se numără printre cele mai vechi instituții de învățământ din zonă. Începand cu anul 1996 Colegiul Național “Doamna Stanca” este instituție afiliată UNESCO. Cea mai veche atestare documentară o constituie registrul matricol din anul 1877 al școlii confesionale germane care înregistrează preluarea claselor de către un învățător. Exista totuși referiri că această vechime se poate întinde până în anul 1700. Mai multe informații – aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] de la colegiile Unirea și Dr. Ioan Meșotă au fost printre beneficiari. Polițiștii au avut activități […]

Back to top button