Educaţie

BRAȘOV. Și elevii şcolilor private primesc „Primul Ghiozdan” de la Primărie


Și elevii şcolilor private din municipiul Braşov beneficiază de pachetele cu rechizite acordate prin programul „Primul Ghiozdan”. Și asta chiar din 2021. Precizarea vine de la purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, în urma mai multor știri apărute în presa locală: „Având în vedere faptul că acest program are rolul de a promova importanţa educaţiei la nivelul copiilor şi, implicit, de a reduce abandonul şcolar, dar şi de a elimina orice formă de discriminare între învăţământul public şi privat acreditat, încă din 2021, prin HCL nr. 221, Consiliul Local a aprobat extinderea proiectului la nivelul tuturor claselor pregătitoare, indiferent dacă provin din învăţământul de stat sau privat. Anul trecut au beneficiat de Primul Ghiozdan şi elevii din clasa pregătitoare de la şcolile Prems, Waldorf, Montessori”.

Anunțul vine în contextul în care, în şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov din 20 septembrie, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre ce are drept scop îndreptarea a două erori materiale din Hotărârea Consiliului Local nr. 350/2022, respectiv cea privind beneficiarii acestui program şi cea legată de cantitatea de rechizite: „Dintr-o eroare materială, la momentul elaborării proiectului de hotărâre aprobat prin HCL 350/2022, nu s-a mai făcut aceeaşi menţiune ca cea din 2021, astfel că Direcţia de Asistenţă Socială a propus îndreptarea erorii, în urma solicitării primite de la o şcoală privată. Cea de-a doua îndreptare se referă la numărul de blocuri de desen”, a explicat Sorin Toarcea, care a precizat: „Acest proiect nu a fost și nu este unul cu caracter social, deoarece nu vizează categoriile sociale defavorizate. Încă de la începutul programului toți copiii din clasa I, apoi pregătitoare, au primit «Primul ghiozdan», fără a se ține cont de situația socială a părinților”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button