Educaţie

BRAȘOV. Șapte cursuri pentru șomeri sunt propuse în această lună

 

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Brașov anunță că în luna mai 2019 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, coafor, cofetar-patiser, confecționer-asamblor articole din textile, contabil, operator introducere, validare si prelucrare date și sudor. Perioada preconizată pentru începerea acestor șapte cursuri de formare profesională este cuprinsă între 23 și 30 mai 2019.
Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul contabil – liceu (diploma de bacalaureat); pentru cursurile de: administrator pensiune turistică, coafor, operator introducere, validare si prelucrare date și sudor – studii minime obligatorii, iar pentru cursurile de: cofetar-patiser și confecționer asamblor articole din textile – învățământ gimnazial.
Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar durata cursului variază între 2 și 6 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele:
•    actul de identitate, în original şi copie;
•    certificat de naştere, în original şi copie;
•    actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
•    actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
•    cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
•    recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.
Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button