Educaţie

BRAȘOV. Peste 100 de absenți la ultima probă scrisă a Bacalaureatului

 

Absolvenții de liceu care sunt în focurile examenului de Bacalaureat au susținut astăzi ultima probă scrisă din sesiunea de toamnă, cea la la alegere dintre disciplinele cuprinse în aria curriculară a profilului şi specializării. Candidaţii au putut alege între biologie (biologie vegetală şi animală sau anatomie şi genetică), chimie (anorganică sau organică), fizică, informatică (Limbaj C/C + + sau Limbajul Pascal), de mai multe niveluri, geografie, logică şi argumentare, economie, filosofie, psihologie sau sociologie.

Potrivit prof. Ion Negrilă, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, în centrele din județul nostru au participat la examen 528 dintre cei 638 candidați înscriși. 108 au absentat, dar nu a mai fost vreun candidat eliminat, ca la prima probă, cea la limba și literatura română. Vineri a fost proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), situația fiind similară: 609 înscriși, 100 absenți, 509 prezenți, fără nici un eliminat.

Conform metodologiei, candidații care repetă examenul pot susține doar probele picate anterior sau cele dorite, în cazul în care au promovat toate probele (au luat peste 5), dar nu au obținut media minimă 6.

Cei care dau pentru prima dată examenul național mai au de susținut din 27 august până în 3 septembrie probele de evaluare a competenţelor lingvistice (în limba română, într-o limbă modernă studiată, și în limba maternă, în cazul candidaților care au studiat în limbile minorităților naționale, maghiară sau germană, la Brașov ) și a celor digitale. La acestea, doar participarea e obligatorie, ele neputând fi picate.

Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, până ora 12.00, iar nemulţumiţii pot depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi anunţate în 7 septembrie.

Citiți și:

BRAȘOV. Candidații la Bac luptă mâine cu matematica și istoria

BRAȘOV. Un candidat mai poate da Bac-ul doar în 2021


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button