Educaţie

BRAȘOV. Doar 321 de candidați au susținut astăzi proba de Bacalaureat, deși 900 sunt înscriși

 

Potrivit lui Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov, 321 de candidați au susținut astăzi prima probă a sesiunii de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2021 – cea la Limba și literatura română, 59 fiind absenți. Examenul se susține în patru centre, trei în municipiul Brașov și unul în municipiul Făgăraș, în total, 900 de candidați fiind înscriși în această sesiune (591 din promoția curentă și 309 din promoțiile anterioare). Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a Bacalaureatului, candidații pot susține doar probele nepromovate.
„Nu au fost semnalate evenimente deosebite și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a precizat Valentin Bucur.
Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar: marți, 17 august – proba obligatorie a profilului; miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării; joi, 19 august – Limba și literatura maternă.
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va desfășura în perioada: 23-31 august 2021.
Primele rezultate vor fi comunicate în data de 31 august, până la ora 12:00.
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Citiți și:

BAC 2021. Cu aceleași reguli antifraudă și pandemice, începe sesiunea de toamnă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button